Pasakojimo meistrystė Lietuvos bibliotekų auditorijoms

Projekto trukmė 2020 06 01–2021 12 31

Projekto pristatymas
Projektas skirtas Panevėžio regiono bibliotekininkų profesiniam  tobulėjimui Pasakojimo meistrystės (Storytelling) srityje. Projekto partneriai – profesionalūs pasakotojai iš Legendų muziejaus (Švedija) ir Jelgavos viešosios bibliotekos (Latvija). Projekto įgyvendinimui skirta 4000 €.

Projekto metu planuojamos veiklos
Projekte numatytos kūrybinės dirbtuvės su Latvijos ir Švedijos profesionaliais pasakotojais Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje ir mentorystė, parengiant tris unikalias pasakojimo ekskursijas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai: apie bibliotekos siūlomas paslaugas, apie bibliotekos istoriją ir senovinį bibliotekos pastatą, apie rašytoją ir visuomenės veikėją Gabrielę Petkevičaitę-Bitę. Po mokymų Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos specialistai sukurs pavyzdinę mokomąją medžiagą pasakojimo taikymui atminties institucijose, siekiant įkvėpti Lietuvos muziejų, bibliotekų specialistus savarankiškai kurti atstovaujamų institucijų istorijas. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos specialistai įgyta patirtimi dalinsis su Panevėžio regiono bibliotekomis profesiniuose renginiuose: seminaruose, konferencijose, profesiniuose susitikimuose.

Projekto rezultatas
Įgyvendinamas projektas prisidės prie Pasakojimo meistrystės (Storytelling) populiarinimo Lietuvos bibliotekininkų bendruomenei ir plačiajai visuomenei. Projekto mokymuose dalyvaujantys bibliotekininkai, kurdami konkrečias pasakojimo istorijas mokysis iš patyrusių specialistų ir įgis reikiamos kompetencijos. Projekto metu sukurti pasakojimai bus naudojami bibliotekos neformaliojo švietimo veiklose ir pritrauks į biblioteką naujų, ypač moksleiviško amžiaus, lankytojų.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Laima Butkūnienė, Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyrius, projektų koordinatorė, el. p. laima.butkuniene@pavb.lt, tel. (8 45) 50 20 38

Projektą bendrai finansuoja Europos pasakotojų federacija ir ES programa „Kūrybiška Europa“

Fest logo

Co funded creative