Įgūdžių laboratorija sėkmingai baigia metus

Grafinio dizaino mokymai

2019 m.  Atvira jaunimo erdvė įgyvendino projektą „Panevėžio AJE – įgūdžių laboratorija 2019“, kurio lėšomis buvo suorganizuota 17 renginių ir mokymų jaunimui įvairiomis aktualiomis temomis. Projekto metu buvo orientuojamasi į jaunuolių socialinės kompetencijos didinimą.

„Mokymai skatina mąstyti, moko kaip pasiekti savo gyvenimo balansą ir tikslus, išsigryninti ko iš tiesų nori“ – po savireklamos mokymų savo atsiliepimu dalinosi vienas iš dalyvių Šarūnas Liulevičius.

Taip pat jaunimas turėjo galimybę mokytis viešojo kalbėjimo, kūno kalbos subtilybių, sudalyvauti laiko planavimo, lyderystės, streso valdymo užsiėmimuose, lavinti grafinio dizaino, fotografavimo įgūdžius, kurie „nėra privalomi, tačiau labai įdomūs ir praktiški bei didinantys įsidarbinimo galimybes“ – mokymų dalyvė Laura Plakytė .

Projekto metu buvo organizuojami Jaunimo knygų klubo susitikimai į kuriuos buvo kviečiami jaunosios kartos rašytojai: Marius Povilas Elijas Martynenko, Greta Ambrazaitė ir kiti.

„Ši erdvė leidžia ne tik gilinti asmeninę bei socialinę kompetenciją sudalyvaujant įvairiose veiklose, bet ir skatina jaunų aktyvių žmonių bendradarbiavimą, kuria veiklią, sąmoningą bendruomenę“ – projekto rezultatais džiaugėsi erdvės koordinatorė Malvina Zimblienė.

Atvira jaunimo erdvė visuomenei duris atvėrė dar 2012 metais su tikslu paįvairinti laisvalaikio leidimo galimybes jaunimui. Erdvėje visuomet galima žaisti stalo žaidimus, skaityti knygas, rezervuoti erdvę susitikimams, kūrybinėms veikloms, naudotis kita čia esančia įranga: virtualios realybės akiniais, projektoriumi, fotografavimo ir filmavo technika, kompiuteriais, grafikos planšetėmis ir kitais įdomiais dalykais.

„Panevėžio jaunimo apdovanojimuose 2019“ Bitės bibliotekos Atvira jaunimo erdvė laimėjo net 3 apdovanojimus. Atviros jaunimo erdvės darbuotoja  Malvina Zimblienė tapo Metų jaunimo darbuotoja. Renginys „Hario Poterio naktyje bibliotekoje“ pelnė Metų jaunimo projekto ir paties geriausio 2019 m. renginio titulus.

Naujuosius metus planuojama pasitikti su pasipildžiusiu veiklų ir renginių grafiku. Toliau bus vykdomos Jaunimo knygų ir Mamyčių klubų veiklos, organizuojami svetainės kūrimo, grafikos mokymai, kiti jaunuolių padėtį darbo rinkoje gerinantys užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, eksponuojamos jaunųjų kūrėjų parodos. Netrūks ir atsipalaidavimui bei kontaktų praplėtimui skirtų pabendravimo, protmūšių, stalo žaidimų, picų vakarų. Daugiau informacijos apie organizuojamus renginius rasite renginių kalendoriuje ir socialinio tinklo Facebook paskyroje Atvira jaunimo erdvė.

Projektą finansuoja
PVVG ir ES logo