Susitikimas su Metų knygos rinkimų nominante Igne Zarembaite

susitikimas

„Žiburėlio“ bibliotekoje lankėsi knygų vaikams – „Emilio laiškas“, „Skudurinukė“, „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“ ir naujausios, Metų knygos rinkimų vaikų kategorijoje nominuotos – „Stebuklingi senelio batai“ autorė Ignė Zarambaitė.

Viešnia atvyko lydima savo knygos herojaus – lėlės Enriko. I. Zarambaitė susitikimą pradėjo nuo pasakojimo apie save, pomėgius, vaikystę, knygų herojus ir jų istorijas, savo augintinį padykusį katiną.

Meniškos sielos kūrėja jau nuo pirmos susitikimo minutės sužavėjo vaikus savo asmenybės įvairiapusiškumu, veiklumu, kūrybingumu ir energija. Paaiškėjo, jog ji ne tik rašo knygas, bet ir tapo, gamina lėles, kuria interjero detales, baldus, mėgsta fotografuoti, laisvalaikiu žaidžia futbolą. Be visa to, mergina veda įvairiausius edukacinius užsiėmimus vaikams: sapnų gaudyklių, knygų skulptūrų, skudurinukių gamybos ir kt. Viešnia pasakojo, jog labai mėgsta ir stengiasi išmokt vis ką nors naujo. O tai padaryti jai padeda internetas, YouTube vaizdo įrašai.

Pristatydama šiemet išleistą knygą „Stebuklingi senelio batai“, Ignė pasidalino su vaikais  istorijos siužetu. Ji pasakojo, jog tai pasakojimas apie berniuką, vardu Enrikas, kuris neteko mylimo senelio. Tema rimta, tačiau knyga nėra liūdna. „Kai netenka senelio, Enrikui atrodo, kad  niekada nebeturės tokio gero draugo. Bet tuomet jis atranda… ypatingus senelio batus, su kuriais patiria daugybę linksmų ir pamokančių nuotykių. Senelio nebėra, bet avėdamas tuos aulinukus vaikas tarsi perima jo išmintį. Galiausiai Enrikui nebereikėjo stebuklingų senelio batų. Ir be jų išmoko daug ką atrasti“, – pasakojo jaunoji rašytoja.

Viešnia atskleidė, jog ir pati turinti ypatingus futbolo batelius, kuriuos jai padovanojo tėtis. „Jais avėdama pradėjau vaikyti kamuolį kieme ir taip nukeliavau iki moterų futbolo A lygos. Atrodė, kad su jais bėgu greičiau, smūgiuoju stipriau, iššoku aukščiau. Dabar žaidžiu su naujais bateliais, tačiau senuosius saugau kaip atminimą“, – teigė ji.

Vaikams labai patiko viešnios suorganizuotos linksmos didžiausio muilo burbulo pūtimo, futbolo kamuolio spardymo varžybos. Jų nugalėtojai, taip pat teisingai atsakiusieji į klausimus apie jos knygas, namo išskubėjo nešini autorės knyga „Stebuklingi senelio batai“.

Indrė Rapkevičienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui