Mokėsi kūrybiškumo bendradarbiaujant

Mokymai

Bibliotekos darbuotojai ir savanoriai dalyvavo mokymuose „Mes ir kiti: pažinti save, kolegą ir klientą, mokytis kartu būti ir kurti” pagal projektą  „Įgūdžių laboratorija: Panevėžio miesto jaunimo kompetencijų stiprinimas“.

Dvi dienas dalyviai mokėsi netradicinėje erdvėje – sodyboje „Lėvens krantas“, kur domėjosi kūrybiškumo, komandinio darbo, auditorijų pažinimo, komunikacijos klausimais.

Apie bendrystę, bendradarbiavimą kaip kūrybiškumo savybę, vidinių resursų pažadinimą su auditorija kalbėjosi Radvilė Šumilė, edukacinių projektų iniciatorė ir sesijų vedėja. Kartu ieškodami mokymosi būdų, kurie padėtų spręsti kylančius iššūkius, mokymų dalyviai planavo veiklas, vykdė tęstinę refleksiją, praplėtė požiūrį į savo pačių kūrybiškumą bei kūrybiško darbo galimybes. Visa tai suteikė  pasitikėjimo ir patirties, kaip atvirai priimti iššūkius ir juos spręsti.

Antroje mokymų dalyje komunikacijos profesionalas Justas Rožėnas pakvietė į reklaminio plakato kūrimo dirbtuves, mokė efektyviai komunikuoti socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje. Mokymų dalyviai susipažino  su pavyzdžiais, atliko praktines užduotis, išbandė būdus, kaip suformuluoti įtaigią žinutę.