LRT klasikos radijo laida „Pakeliui su klasika”

Naudojama Olesios Kasabovos nuotrauka „Kelionė į Tilžę“.
Olesios Kasabovos nuotrauka „Kelionė į Tilžę“
Data:2019-12-09
Laikas:16:30
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į tiesioginę LRT Klasika radijo laidos „Pakeliui su klasika“ transliaciją iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos.

LRT Klasika projektas „Žiemojimas su opera“

LRT organizuoja specialų projektą „Žiemojimas su opera“, kurio metu kviečia žiemos šeštadienių vakarus leisti su LRT Klasika klausantis operų transliacijų iš žymiausių pasaulio operos teatrų – Milano „La Scala“, Niujorko „Metropolitan Opera“, Vienos valstybinės operos, Londono karališkojo „Covent Garden“, ir Miuncheno Bavarijos nacionalinio teatro. Ciklas prasidės reveransu lietuviškai muzikai – Eduardo Balsio opera „Kelionė į Tilžę“.

Projektą „Žiemojimas su opera“ papildys išvykstamosios LRT Klasikos radijo laidos „Pakeliui su klasika“, tiesiogiai transliuojamos iš Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno, Utenos ir Vilniaus viešųjų bibliotekų.

LRT Klasika laidos „Pakeliui su klasika“ tiesioginė transliacija iš bibliotekos

Diskusija apie Eduardo Balsio operą „Kelionė į Tilžę“ „Ambicingiausia sovietmečio opera ir psichologinis trileris Prūsijos Lietuvoje“. Dalvauja:
–   LRT muzikologė Jūratė Katinaitė;
–   Klaipėdos universiteto istorikė dr. Silva Pocytė;
–   LRT kultūros žurnalistė Gerūta Griniūtė.
Žiūrovai salėje taip pat galės užduoti klausimus.

Opera „Kelionė į Tilžę“ – reikšmingiausias Eduardo Balsio 100-mečio metų akcentas. Po keturių dešimtmečių nuo premjeros pagaliau prikelta vienintelė kompozitoriaus opera, sukurta pagal to paties pavadinimo Hermano Sudermanno novelę apie fatališką meilės trikampį pamario žvejų kaimelyje.

LRT Klasika eteryje Eduardo Balsio operą „Kelionė į Tilžę“ iš Klaipėdos Žvejų rūmų tiesiogiai galėsite klausyti gruodžio 14 d. 18 val. 10 min. Dalyvauja Rita Petrauskaitė, Mindaugas Zimkus, Jovita Vaškevičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Artūras Kozlovskis, Jadvyga Grikšienė, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras ir orkestras, dirigentas Tomas Ambrozaitis.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.