Jaunimo knygų klube svečiuosis poetė Greta Ambrazaitė

Ambrazaite Greta
Data:2019-12-13
Laikas:16:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Geru rašytoju ar poetu negimstama, svarbiausia – daug skaityti ir domėtis literatūra. O galbūt pakanka vien talento? Apie kūrybos procesą, įdomiausias knygas ir kitus literatūrinius atradimus kalbėsimės su jaunosios kartos poete Greta Ambrazaite.

Greta Ambrazaitė – humanitarinių mokslų atstovė, nesiremianti vien talentu, tačiau kryptingai siekianti pažinti literatūrą. Šio proceso rezultatas – lietuvių filologijos ir literatūros studijos Vilniaus universitete, laureato vardas Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos rengiamame „Pirmosios knygos“ konkurse, publikacijos „Literatūroje ir mene“, „Metuose“ ir siekis tapti daugiau nei pirmos ir vienintelės knygos autore.

Įveikusi 31 prozos ir 27 poezijos rankraščių autorius 2018 m. organizuotame „Pirmosios knygos“ konkurse, G. Ambrazaitė debiutavo kaip poetė. Išleistas eilėraščių rinkinys „Trapūs daiktai“. Tais pačiais metais knyga nominuota Metų knygos rinkimuose poezijos kategorijoje. Kūrėja apdovanota „Jaunojo jotvingio“ premija. Kaip pati teigia, poreikį užsirašinėti turėjo nuo vaikystės, tačiau asmeniniu pasirinkimu laiko ne patį rašymą, o savo kūrinių publikavimą.

G. Ambrazaitę galima laikyti tradicinės kūrybos formos šalininke. Pokalbyje su Lina Liucija Ožeraityte poetė teigia:

„Reikėtų grįžti prie rašymo į sąsiuvinį. Rašymas į kompiuterį dažnai trukdo susikoncentruoti – patogu prirašyti daugybę to paties eilėraščio variantų. Visus juos išsaugojus, labai sunku atsekti pirminį stimulą, paskatinusį rašyti […]“

– Greta Ambrazaitė

Kūrėja užmigti ant laurų neketina. Pasak jos, viena išleista knyga dar nesukuria rašytojo identiteto.

Jeigu poetės idėjos jums artimos ir mylite literatūrą, tikrai rasite peno apmąstymams.

Susitikime!

––––––

Parengta pagal Lietuvos rašytojų sąjungos informaciją.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.