Vaižganto kūryba vaikų piešiniuose

Vaižganto kūryba vaikų piešiniuose

Šiemet minimos kunigo, rašytojo, visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osios gimimo metinės. Ta proga Salako biblioteka lankytojus kvietė į renginį prisiminti ir pagerbti garsaus kūrėjo atminimą.

Salako pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai su mokytojomis Dalia Baubinaite ir Reda Putrimaite Salako bibliotekoje rinkosi rašytojo knygeles, skaitė ir mokykloje piešiniais perteikė Juozo Tumo-Vaižganto kūrybos personažus.

Mokinių darbai keliaus į piešinių konkursą, o prieš siunčiant, darbelių autoriai buvo pakviesti į piešinių pristatymą Salako bibliotekoje. Perskaityto kūrinio iliustracijas pradinukai pristatė vieni kitiems. Dalyviai atidžiai klausėsi pasakojimų apie gyvulėlius, vabzdžius, paukščius, gamtos reiškinius ir dėsnius. Bibliotekininkė dalyviams pristatė žinomiausias rašytojo knygeles, trumpai supažindino su rašytojo biografijos faktais.

Vaižganto knygos rekomenduotinos tiems, kurie nori nusikelti į garbingą Lietuvos senovę, pažinti ją, atrasti nežinomų dalykų. Autoriaus knygas verta skaityti lėtai ir besimėgaujant poetiškais aprašymais, atrandant kiekvieną detalę.

Danutė Koroliova,
Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės