Susitikimas su danų rašytoju Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld
Data:2019-11-09
Laikas:14:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vienas populiariausių ir daugelį literatūros apdovanojimų pelniusių Danijos kriminalinių romanų rašytojų Michael Katz Krefeld atvyksta į Panevėžį. Nepraleiskite progos susitikti!

 Karjeros pradžioje M. K. Krefeld kūrė scenarijus filmams ir televizijai. Yra parašęs 15 scenarijų danų televizijos serialams. Literatūroje jis debiutavo 2007-aisiais. Nuo tada šį autorių lydi išskirtinė sėkmė. Jo romanai laimi prestižiškiausius literatūros apdovanojimus Danijoje ir kitose Šiaurės šalyse, užkariaudami tarptautinės skaitančios visuomenės širdis.

Danijos kriminalinio trilerio karaliumi tituluojamo rašytojo romanai dažnai apibūdinami kaip žanro ribas peržengiantys psichologiniai trileriai. Autorius romanuose nagrinėja aštrias socialines temas: prekybą žmonėmis, prostituciją, socialiai pažeidžiamų šeimų atžalų likimus.

Rašytojo kūryba išversta į 18 kalbų, keturi iš jo romanų pasirodė ir lietuvių kalba: „Paklydęs“ (2014), „Ieškomas“ (2015), „Sekta“ (2016), „Gelmės“ (2018). Naujausias iš jų – trileris „Gelmės“ – yra išdavystės istorija su realistiškais personažais ir aštriam protui sukurtu siužetu, kur išdavikai yra ir visuomenė, ir artimieji.

Renginio organizatoriai:

Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir festivalis „Vilniaus lapai“ .

Rėmėjai: Šiaurės ministrų taryba, Baltijos jūros valstybių taryba, Lietuvos kultūros taryba.

Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje_logo   Vilniaus lapai_logo    Baltijos jūros šalių taryba_logo   LTK-Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.