Suaugusiųjų švietimo renginys Liūdynės bibliotekoje

Suaugusiųjų švietimo renginys Liūdynės bibliotekoje

Š. m. spalio 17 d. Liūdynės bibliotekoje vyko  užsiėmimas suaugusiems. Užsiėmimą ,,Aplinkos ir švenčių dekoravimas: valgomos puokštės“ vedė lektorė iš Kauno, unikalaus projekto „Valgoma puokštė“ kūrėja, kineziterapeutė, kūrybinga, ryški asmenybė Karolina Samalė.

Užsiėmimo metu edukacijos dalyviai artimiau susipažino su puokščių autorės iniciatyvomis: kaip gimė idėja pradėti kurti puokštes iš įvairių daržo gerybių, citrusinių vaisių, prieskoninių daržovių, saldainių, kas pastūmėjo, kas palaikė. Kaip sakė lektorė, mintis kurti valgomas puokštes kilo netikėtai, kai pas draugę pamatė verbą primenančią puokštelę iš česnakų ir sausų gėlių. Pabandžiusi kurti pirmą kartą, nusivylė – puokštė gavosi maža ir neskoninga. „Įsivaizdavau gražiai, bet kai pamačiau rezultatą, nepatiko“, – prisiminė autorė. Po savaitės pabandžiusi iš naujo, rezultatu liko patenkinta, taip ir prasidėjo kūrybos kelias.

Puokštės nėra merkiamos, nes daržovės ir vaisiai yra smeigiami ant pagaliuko, kiekvienas pagaliukas yra surišamas, kad koteliai būtų tvirti ir nesišakotų. Puokštės yra trumpo galiojimo, jomis nepasidžiaugsi ilgą laiką.

Užsiėmimo metu lektorė parodė pagrindinę puokščių gamybos techniką, papasakojo taisykles apie spalvų paletę, kaip derinti tam tikras formas ir spalvas, ir pasidalino keliomis mažomis paslaptimis, kad puokštė atrodyti įspūdingesnė ir patrauklesne.

Šiuo metu Karolina Samalė atidariusi savas menines dirbtuves, kuriose kviečiami kiekvienas kas nori išbandyti ir pasigaminti savo pačių „valgomą“ puokštę. Nors „valgoma“ yra tik apibrėžtas dalykas, daugelis puokštę taip ir palieka neparagavus.

Biblioteka dėkinga užsiėmimo lektorei Karolinai Samalei už kūrybingą ir produktyvų užsiėmimą ir edukacijos dalyviams, už kupiną šiltomis emocijomis praleistą vakarą kartu!

Projektą finansuojama Panevėžio rajono savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos lėšomis.

Ž. Sirvydė, Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka