Rašytojas Jaroslavas Melnikas pristatys kvapą gniaužiantį romaną

Jaroslavas Melnikas
Data:2019-11-06
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į išskirtinį susitikimą su vienu ryškiausiu šalies rašytoju Jaroslavu Melniku. Susitikimo metu rašytojas pristatys naujausią savo knygą „Adata“. Pokalbį kuruos rašytoja Daina Opolskaitė.

J. Melnikas yra siurelistas, fantastas, daugiau nei dešimties prozos, filosofijos, kritikos knygų autorius. Jo kūriniai, leidžiami Lietuvoje ir svetur, yra susilaukę ne vien aukščiausių šalies įvertinimų, bet ir pripažinimo užsienyje.

2008 m. jis gavo Jurgio Kunčino literatūrinę premiją; 2009 m. – pirmąją premija už geriausią metų apsakymą („Šaknys“); knygas „Pasaulio pabaiga“ (2007 m.), „Tolima erdvė“ (2009 m.) ir „Maša, arba Postfašizmas“ (2014) literatūrologai išrinko į Metų knygos penketuką. Romanas „Tolima erdvė“ 2013 m. buvo pripažintas „BBC Metų knyga 2013“ Ukrainoje ir „Metų knyga 2018“ ( „Libr’a Nous“ 2018 premija) Prancūzijoje.

Naujausias autoriaus kūrinys – romanas „Adata“ yra kvapą gniaužiantis trileris, kuriame tyrinėjamos žmogaus psichikos gelmės. Šį romaną, išleistą ir prancūzų kalba, jau spėjo išliaupsinti prancūzų kritikai.

J. Melnikas apie naujausios knygos žanrą sako taip: „Kai rašiau romaną „Maša, arba Postfašizmas”, aš irgi rizikavau. Detektyvas yra laikomas nerimtu žanru, kaip ir fantastika. Neva rimti rašytojai nerašo fantastikos nei detektyvų. Tai netiesa. Džordžas Orvelas, Bredberis – tai fantastika. Dostojevskio „Nusikaltimas ir bausmė” – detektyvas. Svarbu ne žanras, o tai, ar rašytojas turi ką pasakyti.”

Nepraleiskite progos susitikti!

Renginys iš bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje”, skirto Pasaulio lietuvių metams.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LTK-LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.