Rajono bibliotekose – galimybė sužinoti ir išmokti

Rajono bibliotekose - galimybė sužinoti ir išmokti

Tęsiasi Panevėžio rajono savivaldybės Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos „Naujos žinios ir gebėjimai – naujos galimybės“ (parengė viešoji biblioteka) veiklos.

Pirmasis užsiėmimas vyko Liūdynės bibliotekoje. Dalyvės visą vakarą komponavo puokštes iš gerai žinomų augalų, daržo ir sodo gėrybių. Užsiėmimą suaugusiems vedė ir savo patirtimi dalijosi sveikos gyvensenos propaguotoja, floristė iš Kauno Karolina Samalė. Kaip sakė Karolina, ir jai ne viskas pavyko iš karto ir ragino dalyves bandyti nuolat.

Užsiėmimo „Kiekvienas gali būti kūrybingas: teatro terapija“ metu dalyviai mokėsi įsijausti į kito žmogaus būseną, koncentruoti dėmesį, dirbti grupėje.

Ėriškiuose programos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Japonijos kultūra, pasimokyti „Sumi-e“ tapybos technikos bei sužinoti daugiau apie japonų arbatos gėrimo ceremoniją, patiems pabandyti ją susiplakti. Užsiėmimą vedė japonų kultūros žinovė iš Vilniaus, projekto „Japoniškas sodas“ administratorė Marija Šimanskaitė.

Spalio 30 d. Krekenavoje užsiėmimas vyks su dailininke Sigute Ach, lapkričio 25 d.

Piniavos bibliotekoje – kvapų terapija su biologe, aromaterapijos specialiste Aušra Taletiene.

Kviečiame gyventojus mokytis ir tobulėti kartu.

E. Grucienė, Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka