Miesto senjorus skatins būti aktyvius ir pozityvius

Senjorai

Dažnai į pensiją išėjęs žmogus tarsi praranda socialinį identitetą, pasijunta nebereikalingas, vienišas, o pramogoms mieste stinga pinigų. Socialinė atskirtis gali sukelti daug neigiamų emocijų ir netgi silpninti fizinę sveikatą. Svarbu paskatinti senjorus burtis, bendrauti, prasmingai leisti laiką ir netgi pasidomėti pozityvaus mąstymo ugdymu.

Jau spalio mėnesį asociacija „Bibliotekininkų klubas“ pradeda įgyvendinti projektą „Panevėžio miesto senjorų gyvenimo kokybės ir pozityvaus mąstymo gerinimas“. Projektu siekiama suteikti sąlygas senjorams realizuoti socialinius, kultūrinius ir savišvietos poreikius, sukuriant jiems daugiau nemokamų paslaugų Panevėžio mieste.

Projekto organizatoriai kvies senjorus į Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąją biblioteką, kur jų lauks įtraukianti veikla ir mokymai. Bendradarbiaujant su Panevėžio šachmatų klubu bus organizuojamas Šachmatų turnyras, kuriame susirungs Panevėžio miesto senjorai ir jaunimas. Plėsti akiratį ir įgyti naujų patirčių senjorai galės kultūrinėse pažintinėse išvykose bei edukacijose. Profesionalūs lektoriai ves mokymus apie pozityvų mąstymą ir streso valdymą. Bus organizuojami trys interaktyvūs terapiniai užsiėmimai, skatinantys atsipalaidavimą, socializaciją ir kūrybiškumą.

Naujus narius prisijungti kvies ir bibliotekoje sėkmingai veikiantis Senjorų klubas. Jame klubo dalyviai dalijasi vertinga patirtimi, mokosi vieni iš kitų ir tiesiog bendrauja tarpusavyje. Juk dažnai buvimas kartu ir šiltas pokalbis tampa geriausiu vaistu nuo vienatvės ir streso.

Projekto partneriai: Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, asociacija „Panevėžio Šachmatų klubas“ ir asociacija „Panevėžio Rotaract klubas“.

Projektą finansuoja: Panevėžio miesto savivaldybė

Informacija parengta pagal asociacijos „Bibliotekininkų klubas“ pateiktą informaciją