„Laimė yra lapė“ knygos aptarimas – laimingos lapės protmūšis

Laimingos lapės protmūšis

Spalio 11 d. į Debeikių biblioteką rinkosi Debeikių pagrindinės mokyklos 2-3 klasių mokiniai kartu su mokytoja Gražina Šapokaite. Vyko Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“ knygos aptarimas ir laimingos lapės protmūšis.

Jautri rašytojos Evelinos Daciūtės parašyta ir dailininkės Aušros Kiudulaitės iliustruota istorija pasakoja apie berniuko ir lapės draugystę, apie dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie tai kas svarbu kiekvienam – dideliam ir mažam. Apie laimę.

Knyga pelnė daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje. Brangiausias autorėms – „2017 metų knygos vaikams“ apdovanojimas, kurį renka skaitytojai.

Vaikai pasikeisdami garsiai skaitė, o kiti klausėsi atidžiai. Smagiai aptarėme perskaitytą knygą, pakalbėjome apie tai, kas kiekvienam yra laimė, kokia jos spalva ir kada būname laimingi. Įdėmiai išnagrinėjome kiekvieną iliustraciją, aptarėme personažus ir kas su jais nutinka.

Po knygos aptarimo mokiniai dalyvavo protmūšyje. Pasiskirstę į mergaičių ir berniukų komandas, turėjo atsakyti į visus klausimus apie lapę ir Povilą.

Laimingos lapės protmūšyje laimėjo vaikų draugystė.

Debeikių bibliotekos bibliotekininkė
Ingrida Markuns