Kvilingo pamokėlė Didžiasalio bibliotekoje

Kvilingo pamokėlė Didžiasalio bibliotekoje

Spalio 17 dienos popiete Didžiasalio filiale vyko susitikimas su kūrybinga didžiasaliete Stasyte Baranauskiene, kurio metu  mokėmės kvilingo technika kurti atvirukus.

Kvilingas – tai meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius ir iš jų formuojamos įvairios figūros bei kompozicijos. Be didelių sąnaudų, iš popieriaus likučių įmanoma sukurti išties prabangiai atrodančius kūrinius – atvirukus, kvietimus, dekoruoti dovanas, puošti interjerą.

Jau kelis metus Stasytė kuria atvirukus naudodama šią techniką. Savo įgūdžiais ji mielai sutiko pasidalinti edukaciniame užsiėmime. Panorusius šią popietę praleisti bibliotekoje ir išmokti kvilingo paslapčių, S. Baranauskienė mokė, kaip sukti popierių, kokias priemones naudoti, kaip kurti įvairias formas rankomis spaudžiant popieriaus juosteles. Vaikai, susipažinę su kvilingo pradmenimis, entuziastingai ėmėsi kūrybinio darbo, stengėsi, kad popierius pražystų gėlių žiedais. Aišku, tai tik pirmoji pamoka, todėl ne viskas lengvai ėjosi, ne visi sumanymai buvo įgyvendinti. O popietė prabėgo labai greitai.

Atsisveikindami padėkojome S. Baranauskienei už turiningą pamoką, teigiamas emocijas bei gerai praleistą laiką.

Bibliotekininkė Gintarė Jurgelėnienė, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka