Iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ – atradimai, kelionės, netikėtumai

Atverk duris vasarai komanda

G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka ketvirtą kartą prisijungė  prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rengiamos iniciatyvos „Atverk duris vasarai“. Šiemet prie šios iniciatyvos prisijungė 317 erdvių įvairiose kultūrinėse ir kitose organizacijose. Biblioteka kaip ir kitos iniciatyvą palaikančios organizacijos vasaros atostogų metu kvietė vaikus į įdomias ir įvairiapuses edukacines veiklas. Už aktyvų dalyvavimą iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“ ir turiningų veiklų organizavimą vaikų vasaros atostogų metu biblioteka apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėka.

Šiais metais bibliotekoje vėl vyko netikėtos, nuostabios, fantastiškos veiklos, skirtos miesto ir rajono vaikų ir jaunimo užimtumui. Atsakingai ir įdomiai pasirengėme įvairiapusėms, aktyvioms ir  įdomioms programoms ir projektams – pateikėme išradingas užduotis, vedėme ekskursijas, rengėme susitikimus, diskusijas ir pasakojimus, filmų peržiūras, organizavome robotikos užsiėmimus – inovatyvias ir tradicines veiklas. Neatsitiktinai vaikai ir jaunimas noriai įsitraukė į bibliotekos siūlomas iniciatyvas.

Edukacijų, ekskursijų ir atvirų jaunimo erdvių dalyvių skaičius – 1672. Su jais dirbo daugiau nei dešimt bibliotekos darbuotojų įvairiose bibliotekos ir miesto erdvėse. Stengėmės kiekvienai veiklai ieškoti kuo ypatingesnių akcentų, suteikti netikėtų atradimų, potyrių, kurie būtų svarbūs ir aktualūs, žadintų kūrybiškumą ir pažinimo siekį, praplėstų akiratį ir bylotų buvimo kartu svarbą, kviestų bendrauti ir ugdytų pomėgį skaityti.

Aktyviausių ir įdomiausių užsiėmimų organizatoriai buvo apdovanoti edukacine kelione į Varšuvą spalio 3–6 d. Kelionės metu bibliotekos darbuotojai Angelė Mikelinskaitė ir Virginijus Benašas kartu su kitų organizacijų atstovais aplankė tradicinio paveldo objektus –  Varšuvos miesto istorinę pradžią menančią Karališkąją pilį, senamiestį – UNESCO paveldo objektą, Lazieniekų parką ir Elenos Radvilienės įkurtą Arkadijų parką. Ekskursijos dalyviai galėjo pasigrožėti panoraminiu Varšuvos miesto vaizdu nuo aukščiausio miesto statinio Kultūros ir mokslo rūmų apžvalgos aikštelės. Taip pat aplankė rūmų pastate įkurtą Valstybinės mokslų akademijos evoliucijos muziejų ir inovatyvų šiuolaikinio mokslo ir technologijų centrą – M. Koperniko mokslo centrą.