Edukacinė pamokėlė Kuniškių bibliotekoje

Edukacinė pamokėlė Kuniškių bibliotekoje

Spalio 15 dieną 16 val. Kuniškių bibliotekoje vyko edukacinė pamokėlė. Mokėmės pasigaminti kvilingo technika dekoruotą atviruką.

Susipažinome, kad tai  meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės sukamos į ritinėlius, o šie yra formuojami į įvairias figūras. Šios įvairios detalės komponuojamos ir jungiamos į vientisą kompoziciją.

Kvilingas – ne vien daug kantrybės ir kruopštumo reikalaujanti technika, bet ir puikiausia nervų raminimo priemonė, netgi depresiją padedanti įveikti.

Kvilingo meno nėra sunku išmokti. Juo gali užsiimti net ir patys mažiausieji, tačiau pabandžiusieji žino, kad didžiausia vertybė užsiimant šia technika yra kantrybė. Tai laiko ir kruopštumo reikalaujantis procesas. Kvilingo populiarumą bei prieinamumą lemia ir tai, kad šiam menui nereikia brangių medžiagų. Tai unikalu, nes be didelių investicijų galima sukurti išties įspūdingus meno kūrinius.

Šios technikos mūsų bibliotekos skaitytojus mokino Ona Satkūnienė. Visiems pavyko pasigaminti, tiek mažesniems, tiek ir vyresniems.

Ateik į biblioteką ir pasigamink atvirutę Kalėdoms! Visus norinčius išmokti šios technikos mielai lauksime Kuniškių bibliotekoje.

Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos informacija