Bibliotekos stende – ypatingas dėmesys vaikams

Biblioteka EXPO AUKŠTAITIJA 2019 10

Tris dienas panevėžiečių ir miesto svečių srautas plūdo į mugę EXPO AUKŠTAITIJA 2019  „Cido“ arenoje, kuri sutraukė 150 dalyvių iš įvairių Lietuvos vietų. Bibliotekos stende lankytojai galėjo gauti vertingų žinių ir smagiai praleisti laisvalaikį. Savo veiklas kartu su   Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka čia pristatė Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Kupiškio rajono savivaldybių viešosios bibliotekos.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas vaikams. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos ETNO kilimas, stalo žaidimas „Kelionė į devintą stotį“, skaityklėlė pirmiausia traukė mažuosius, tačiau daug įdomios veiklos čia rado ir vyresni lankytojai. Didelio dėmesio sulaukė virtualūs žaidimai. Daugelis domėjosi bibliotekos teikiamomis paslaugomis, išdalinti keli šimtai skrajučių supažindino su artimiausiais renginiais.

Kupiškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka surengė komiksų kūrimo dirbtuves, kuriose patraukliai ir įdomiai mokė šio vis labiau populiarėjančio meno. Panevėžio rajono viešoji biblioteka penktadienį pakvietė į edukacinį žaidimą ,,Interaktyvi kelionė“, „Maminukų akademijos“ ir Robotikos užsiėmimus,  o šeštadienį skyrė prasmingoms muziejų edukacijoms, kuriose supažindino su knygnešyste, senosios namų mokyklos ypatumais.

Savo šūkiu pasirinkusi „Biblioteka – judantiems į priekį!“ Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka pristatė savo naujausias paslaugas. Lankytojai sužinojo apie 3D spausdintuvo galimybes, konstravo robotukus, piešė su grafine planšete, domėjosi interaktyviomis knygelėmis.

Mugės organizatoriai Panevėžio miesto savivaldybė ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai Panevėžio apskrities viešąją biblioteką apdovanojo diplomu už aktyvų komandinį darbą stende.