Kviečiame į pianistės Mildos Daunoraitės rečitalį

Milda Daunoraitė
Data:2019-08-29
Laikas:18:00
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Iš Anykščių kilusi pianistė Milda Daunoraitė fortepijonu skambinti pradėjo būdama šešerių metų, o dabar jaunoji atlikėja skina laurus prestižiniuose konkursuose ir drąsiai žengia į didžiąsias pasaulio scenas. Malonu, kad savo išskirtiniu talentu ir puikia programa ji pradžiugins ir Panevėžio publiką.  

Šiuo metu M. Daunoraitė mokosi „Purcell mokykloje jauniesiems muzikantams“, Londone, Jungtinėje karalystėje. S.O.S. Talents: Fondation Michel Sogny pour les Enfants Talentueux ir Mstislavo Rostropovičiaus fondo dėka pianistė dalyvauja visoje Europoje rengiamuose festivaliuose, koncertuose bei konkursuose. Atlikėja grojo tokiose salėse kaip „Concertgebouw“ Nyderlanduose, „Musikhuset Aarhus“ Danijoje, Jungtinių Tautų būstinėje Šveicarijoje.

Kiekvienais metais M. Daunoraitė koncertuoja kalėdiniame koncerte, vykstančiame Paryžiaus Eliziejaus laukuose. Jaunosios pianistės pasirodymą transliavo „Mezzo & TV5 Monde“. Ji du kartus skambino Batumi koncertų salėje, stebint Lietuvos ir Gruzijos prezidentams, pasirodė EMMA Nobelio premijos taikos laureatams aukščiausiojo lygio susitikime Varšuvoje, Lenkijoje. 2018 m. lapkričio mėnesį pianistei teko garbė pagroti 4-tąjį V. Bacevičiaus koncertą fortepijonui ir orkestrui Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje kartu su Lietuvos filharmonijos simfoniniu orkestru, diriguojant Martynui Stakioniui, įrašant Euroradio radijui. 

M. Daunoraitė yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių fortepijoninių konkursų laureatė. Pirmuosius laurus ji ėmė skinti dar 2010 m. tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“, kuriame buvo apdovanota Grand Prix prizu. Pastarųjų metų laimėjimų sąraše – pirmoji vieta Vladimiro Krainevo jaunųjų pianistų konkurse Charkove, Ukrainoje, laimėtas „The Purcell School Solo“ konkursas, kurio prizas – koncertas su orkestru 2020 metais Karalienės Elizabeth salėje Londone.  Ir tai tik dalis M. Daunoraitės muzikinių pasiekimų.

Koncerte skambės:

J. S. Bacho Prelude and Fugue in C-sharp minor, WTC II, BWV 873,

J. Haydno Sonata in E flat, Hob. XVI:49

1. Allegro

2. Adagio e cantabile

3. Finale. Tempo di minuetto

F. Liszto    Mephisto Waltz No. 1 (S. 514)

L. Liebermanno    Nocturne Op. 38, No. 4 

Nepraleiskite progos užburiančia muzika palydėti vasaros!

Šis renginys yra iš bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje”, skirto Pasaulio lietuvių metams.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LTK_Logotipas1-2