Kelionė laiku į tarpukario Panevėžį

Knygos viršelis Tarpukario Panevėžys
Data:2019-09-12
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka išleido antologinį leidinį „Tarpukario Panevėžys ir panevėžiečiai amžininkų akimis. Atsiminimų rinkinys“, sudarytą Raimundo Klimavičiaus. Čia pateikti memuarai turėtų sudominti ne tik istorikus, bet visus, kuriems svarbi miesto praeitis, čia gyvenusios asmenybės, jų nuveikti darbai mokslo, kultūros ir kitose srityse.

Leidinyje pateikiami keturiolikos žmonių, gyvenusių tarpukario Panevėžyje, prisiminimai apie to meto miestą ir jo žmones. Panevėžio gimnazijos, biblioteka, kino teatrai, parduotuvės, cukrainės, draugijos … Vyskupas Kazimieras Paltarokas, bibliotekos direktorė Elžbieta Jodinskaitė, pedagogė Marija Giedraitienė, muzikas Mykolas Karka, kalbininkas Leonas Kuodys ir dar daug kitų daugiau ar mažiau žinomų asmenybių, kurios pasakojimuose sušvyti naujomis spalvomis, priartėja prie mūsų ir leidžia jas pažinti kartais visai netikėtu rakursu.

Daugiau apie leidinį skaitykite čia.

Pristatyme dalyvaus leidinio sudarytojas Raimundas Klimavičius ir dailininkė Asta Radvenskienė

Projekto „Panevėžio krašto istorijos ir kultūros atodangos: atsiminimai jungia kartas ir bendruomenes“ renginys

Knygos leidybą parėmė Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

ATKREIPIAME DĖMESĮ, kad vykstant Respublikos gatvės tvarkymo darbams Jūsų patogumui į biblioteką galima patekti ir per tarnybinį įėjimą iš A. Kisino g. pusės.

LTK_Logotipas1-2

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.