Kaip vaikai šventė Pasaulinę ledų dieną bibliotekoje?

Pasaulinė ledų diena bibliotekoje

Ar žinojote, kad kiekvienas 3-iasis liepos mėnesio sekmadienis yra Pasaulinė ledų diena? Tikrai taip! Taigi, liepos 18-ąją, keletą dienų prieš oficialią datą, Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus bibliotekininkės pakvietė vaikus atšvęsti ledų dieną ir nuostabiai praleisti laiką su mėgstamiausiu vasaros gardėsiu!


Į ledų popietę susirinkę smaližiai aiškinosi, kada atsirado ledai, kokie yra sveikiausi, kiek jų galima suvalgyti ir kaip jų patiems pasigaminti, kokie ledai yra populiariausi, o kokie patys keisčiausi bei kuri tauta suvalgo daugiausiai ledų. Vaikai taip pat papasakojo apie savo mėgstamiausius ledų skonius. Linksmai padiskutavę apie šį šaltą ir saldų gardėsį vaikai sėdo „gaminti“ savo ledus.

Paprastus ledus galime valgyti bet kurią kitą metų dieną, o ledų šventė turi būti ypatinga diena. Todėl vaikai buvo pakviesti paeksperimentuoti ir sukurti savo ledų receptus. Juos pasigaminti buvo labai paprasta, kadangi ledai buvo piešiami, karpomi ir lipdomi. Mažieji ledų fanai „gamindami“ savo mėgstamiausius ledų derinius išpuošė juos įvairiausiais ingredientais – šokolado ir cinamono lazdelėmis, sirupais, riešutais, vaisiais ir net skėčiais. Taip buvo sukurta daugybė skirtingų ir tuo ypatingų ledų receptų. Šauniai padirbėję vaikai pagaliau buvo apdovanoti tikrų ledų porcijomis!

Šis šaltas pieniškas gardėsis yra vienas geriausių kiekvienos vasaros elementų, kuris neabejotinai nusipelnė jam skirtos ypatingos dienos. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir, žinoma, bibliotekininkėms, surengusioms nepamirštamą ledų šventę Bibliotekoje.

#atverkdurisvasarai

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos informacija
Nuotraukos Indrės Rukšaitės