Irinos Nosovos tapybos paroda „Riba“

Irinos Nosovos paveikslas Popiet
Pradžia:2019-08-09 17:00
Pabaiga:2019-09-06 17:00
Vieta:II a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į autorinę panevėžietės dailininkės Irinos Nosovos parodą „Riba“. Sodrioje, daugiasluoksnėje menininkės tapyboje pulsuoja jautri ir trapi tarpinė būsena, atliepianti autorės gyvenimą.  Parodos atidarymas rugpjūčio 9 d. 17 val. Atidaryme dalyvaus autorė.

Štai ką apie parodą sako pati dailininkė:

„Taip susiklostė gyvenimo aplinkybės, kad manyje persipynė Rytų ir Vakarų kultūros. Galiu pritarti lietuvių liaudies dainai ir nutapyti ikoną. Galiu mąstyti rusiškai, o kalbėti lietuviškai.  Susiformavo  nevienareikšmiškas žvilgsnis į įvykius, aplinką. Gimsta tokie siužetai: grėsmingas laivas gaudo saulės žybsnius, rankoje laikomas pultelis gali nešti mirtį ar laukti stebuklo. Ta tarpinė būsena jaudina, kabina.“

RIBA

TARP NERIMO IR RAMYBĖS

TARP AGRESIJOS IR ŠVELNUMO

TARP TRIUKŠMO IR TYLOS

TARP ABEJINGUMO IR MEILĖS

TARP ŠVIESOS IR TAMSOS

TARP ŽIEMOS IR PAVASARIO

TARP RYTŲ IR VAKARŲ

I. Nosova gimė 1959 m. Panevėžyje. Baigė 3-iąją vidurinę mokyklą. Pusmetį lankė Vakarinės dailės mokyklos užsiėmimus. Tai paskatino rinktis dailės studijas. 1982 m. baigė Šiaulių pedagoginio universiteto Dailės fakultetą ir grįžo į Panevėžį. Nuo 1986 m. dirba Panevėžio dailės mokykloje. Turi suaugusiųjų dailės studiją. Dalyvauja parodose nuo 1984 m. Tai ketvirtoji personalinė menininkės paroda.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.