Bibliotekų „Pasakiškas piknikas“ Medkopio šventėje

Pasakiškas piknikas

Rugpjūčio 15 d. Ignalinos ir kaimyninių rajonų bibliotekos, įgyvendindamos projektą „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei“, su viešėjo Medkopio šventėje Stripeikiuose. Į vieną vietą susispietė 5 bibliotekos iš Ignalinos, Utenos, Visagino, Zarasų, Molėtų dovanodamos vaikams su tėveliais „Pasakišką pikniką“ – edukacijų kiemelius. Kiekviena biblioteka turėjo ką pasiūlyti mažiesiems lankytojams. Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos personažai Bitutė it Drugelis lankytojus kvietė į teatralizuotus skaitymus. Visaginiečiai mokė kaip reikia elgtis su knygomis, kaip jas gydyti, kaip išsilankstyti „gydytojo“ kepuraitę. Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos gyventoja Molinukė tikrino vaikų žinias apie Molėtus.

Dalyviai minė mįsles, ant skraidančio pasakų kilimo prisiminė pasakas. Pepė Ilgakojinė iš Zarasų viešosios bibliotekos šventės dalyvius ragino susikurti sėkmės talismaną, pasigaminti skirtukus knygelėms. Gausus būrys lankytojų tądien rinkosi šalia Ignalinos bibliotekos palapinės. Bibliotekos gyventojai pelėda Paulė ir Mįsliukas šventėje ieškojo naujų draugų siūlydami susipažinti ir ta proga pasigaminti savo vardo ženkliuką. Taip pat vaikai buvo kviečiami susipažinti ir pabendrauti su lėlių teatro personažais, atspėti iš kokios jie pasakos. 

Renginys „Pasakiškas piknikas“ Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei“ dalis.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

LTK Logotipas

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija