Biblioteka pražydo kardelių žiedais

Kardeliai

Rugpjūčio 22 d. į biblioteką būrėsi gėlių mylėtojai ir augintojai. Čia buvo atidaryta jau XI-oji tradicinė Kardelių paroda. Vienas gražiausių bibliotekos renginių kasmet į šviesią ir didingą Atrijaus terasą pritraukia minias lankytojų.

Šiais metais spalvingus rugpjūčio žiedus parodai pristatė devyni gėlių augintojai iš Lietuvos:

Antanas Markevičius (Kauno r.), Danutė Simonaitienė (Marijampolės r.), Leonas Adomavičius (Panevėžys), Virginija Gasiūnaitė (Panevėžys), Daiva Macijauskaitė (Kalvarija), Silvestras Ramanauskas (Šiauliai), Edvinas Misiukevičius  pirmą kartą parodoje pristatęs vienadienes gėles (Kaunas), Alfonsas Žobakas – parodos sumanytojas ir įkvėpėjas (Panevėžys), Monika Petkevičiūtė (atstovaujanti Lietuvos Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodą) (Kaunas).

O kaip gimė ši graži bibliotekos tradicija, atskleidė parodos sumanytojas Alfonsas Žobakas. „Visada mėgdavau lankytis bibliotekoje, o artėjant rudeniui tuometei bibliotekos direktorei Rimai Maselytei atnešdavau savo augintų kardelių. Ji pasiūlė žiedus pamerkti Atrijaus terasoje, nes į kabinetą mažai kas užsuka ir nemato to grožio. Taip po poros metų gimė idėja čia surengti kardelių parodą. Sukviesti selekcininkus – jokia bėda, visi augintojai mielai dalijasi tuo, ką sukūrė ir išaugino“.