Pristatytos renovuotos bibliotekos erdvės

Pristatyti bibliotekos renovacijos darbai

Birželio 20 d. tarptautinės konferencijos metu pristatyti Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje įgyvendinti renovacijos darbai 3 aukšto Vaikų erdvėje ir naujai pastatyta bibliotekos mansarda. Bibliotekos naujos erdvės lankytojams duris atvers greitu metu. Renovacijos darbai įgyvendinti 2017–2019 metais vykdant bendrą Lietuvos-Latvijos tarpregioninį projektą „Modernaus tarpvalstybinio vaikų ir jaunimo verslumo kompetencijų ugdymo tinklo bibliotekose kūrimas“. Projekto lėšomis renovuota ne tik Pasvalio, bet ir trys Bauskės nuovados bibliotekos, surengti jaunojo verslininko mokymai, idėjų konkursas ir stovykla Pasvalio ir Bauskės krašto moksleiviams, apmokyti jaunųjų verslininkų mentoriai – su vaikais dirbantys mokytojai bei bibliotekininkai. Įsisavinta 628335 EUR iš Europos regioninės plėtros fondo, iš kurių 252414 EUR teko Pasvalio rajono savivaldybei, o  375921 EUR – Bauskės savivaldybei.

Konferencijoje dalyvavo ir renovuotas Pasvalio bibliotekos erdves apžiūrėjo Bauskės savivaldybės meras Arnolds Jātnieks, svečiai iš Rygos: projekto įgyvendinimo strategijos planą parengusi verslo konsultantė Inga Uvarova ir projekto finansuotojų atstovas – Europos regioninės plėtros fondo Latvijos-Lietuvos programos vyriausiasis ekspertas Nikolajus Fadejevas. Konferencijos dalyviams sveikinimo žodį tarė Pasvalio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius, projekto rezultatus pristatė pagrindinė jo koordinatorė – savivaldybės administracijos Kultūros ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Viktorija Gaspariūnaitė bei Latvijoje projektą koordinavusi savivaldybės darbuotoja Laine Baha. Apie bibliotekose įvykdytus renovacijos darbus konferencijoje plačiau kalbėjo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė ir Bauskės centrinės bibliotekos Verslo bibliotekos vedėja Eric Pelcere. Apie verslininkystės mokymus vaikams pasakojo Audronė Petraitienė, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ir projekto mentorė. Konferencijos metu vyko sinchroninis vertimas latvių-lietuvių kalbomis. Konferenciją vedė dainininkas, renginių vedėjas Žygimantas Matulas. Projekto partneriams, įgyvendintojams, mentoriams įteiktos skulptūrėlės – Padėkos angelai. Skambėjo muzikiniai kūriniai, kuriuos atliko Pasvalio muzikos mokyklos klarneto klasės mokinys Rokas Kaziliūnas. 

Pasvalio rajono savivaldybei atstovavęs Paulius Petkevičius konferencijoje sakė, kad projektas davė ne tik finansinę naudą: jis sustiprino ryšius tarp Latvijos ir Lietuvos kamyninių regionų – Pasvalio rajono ir Bauskės savivaldybių. Bendradarbiavimas įgyvendinant projektą buvo puiki proga latviams ir lietuviams pažinti savo bendrystes ir skirtumus, plėtoti verslą, tikimasi, kad draugystė tarp dviejų regionų stiprės ir toliau, sakė Bauskės savivaldybės meras Arnolds Jātnieks ir projekto įgyvendinimą Latvijoje koordinavusi Bauskės savivaldybės darbuotoja Laine Baha. 

Konferencijos dalyviams ekskursiją po renovuotas patalpas vedusi bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė išreiškė viltį, kad Pasvalio rajono savivaldybė turės lėšų finansuoti ir kitus projektus, kuriuos įgyvendinus miesto biblioteka bus renovuota galutinai ir atitiks pagrindinius šiuolaikinių bibliotekų standartus: prieinama, moderniose patalpose, su kokybiškomis paslaugomis ir su profesionaliais darbuotojais.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija