Karališko gardumyno diena bibliotekoje

Karališko gardumyno diena bibliotekoje

Ar žinojote, kad liepos 11-ąją yra švenčiama Pasaulinė šokolado diena? Pirmą kartą ši diena buvo švenčiama 1995 m. Prancūzijoje. Nors pirmieji šokoladą gaminti išmoko senovės actekai, ir jį vadino dievų maistu.

Minint pasaulinę šokolado dieną Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus bibliotekininkės surengė šokolado popietę. Kūrybingosios bibliotekininkės pakvietė vaikus pakalbėti apie karališką gardumyną – šokoladą, papasakojo pačias įvairiausias geras šokolado savybes, kaip pavyzdžiui, kad šokoladas jaunina, kad jame yra flavonoidų – vertingų medžiagų, kurios stiprina širdį. 

Smagiai besišnekučiuodami vaikai susipažino su trumpa šokolado istorija, išvardino šokolado rūšis ir kartu su bibliotekininkėmis išsiaiškino iš ko jis gaminamas, kur daugiausia užauginama kakavos. Susirinkusiems šokolado mėgėjams bibliotekininkės pristatė „šokoladines“ knygas, iš kurių buvo perskaityta viena smagi ir šmaikšti „šokoladinė“ istorija. Po to visi vaikai virto šokoladinių saldainių pakavimo meistrais, kuriuos patys dekoravo, o po šio malonaus saldainių popierėlių dekoravimo proceso vaišinosi vienas kito vasariniais linkėjimais papuoštais saldainiais ir ragavo karštą šokoladą.

Šokolado dienos popietė visiems susirinkusiems smaguriams ilgam praskaidrino nuotaiką.

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos informacija
Nuotrauka Indrės Rukšaitės