Įdomioji robotika

Robotika bibliotekoje

Liepos 4 dieną į Vaikų literatūros ir edukacijos skyrių susirinko daugiau nei dvi dešimtys bibliotekos mažųjų bičiulių.

Nors už lango lijo taip ilgai lauktas, gaivus lietus, tačiau jis negąsdino. Visi kartu su gera nuotaika ir kupini noro sužinoti daugiau „pasinėrėme“  į paslaptingą robotų pasaulį.

Kūrybinį – edukacinį užsiėmimą „Vasara su robotais“ pradėjome nuo pokalbio apie robotus ir trumpos istorijos apie jų atsiradimą, panaudojimo galimybes bei jų rūšis.

Vaikai pasidalino savo įžvalgomis apie robotų svarbą kasdieniniame gyvenime, kam ir kur robotai reikalingi. Visi vienbalsiai sutiko, kad šiuolaikiniame pasaulyje robotai užima svarbią vietą ne tik kasdieniniame panaudojime, bet ir pramonėje ar kariuomenėje. 

Po pokalbio ir robotų pristatymo, pakvietėme vaikus į praktinius-kūrybinius užsiėmus. Pasiskirstę grupelėmis, kiekvienas rinkosi sau įdomiausią veiklą. Dalyvius smagiai nuteikė užsiėmimai su mikrokompiuteriukais bei programuojamais mikrokontroleriais – Arduino, robotukų konstravimas, programavimas ir jų valdymas su LEGO Education WeDo 2.0 arba  LEGO™ Mindstorms EV3 rinkiniais. O norintys pasinerti į fantastikos pasaulį atliko kūrybinę užduotį „Sukurk savo robotą“ kiti skaitė  Thomo Christos knygą apie robotuką Orbį „Robotuko Orbio pabėgimas“.

Susitikimo laikas greitai prabėgo. Kupini naujų įspūdžių ir potyrių mažieji bibliotekos bičiuliai dar ilgai neskubėjo skirstytis. Iki pat vakaro bibliotekoje aidėjo vaikų juokas, buvo girdėti pačių kuriamos fantastinės istorijos apie robotus ir jų ateitį. 

Su dar didesniu nekantrumu laukiam kitos savaitės susitikimo ir kviečiame visus norinčius jungtis į mūsų draugišką būrį. Vasara bibliotekoje – įdomu, smagu ir linksma! Įsitikink tuo ir tu!

Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus informacija

Nuotrauka Lalezer Varbliauskienės