Fantastiška vasara Panevėžyje

Vaikų stovyklos akimirka

Kartu su karštais vasaros orais baigėsi ir bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vykę vasaros stovyklos užsiėmimai „Fantastiška vasara Panevėžyje“. Stovykloje dalyvavo antrų–ketvirtų klasių mokiniai, kurie ieškojo įdomių veiklų. Šią vasarą bibliotekoje ir Panevėžio mieste stovyklos dalyviai pasijuto ateities žmonėmis, fantazavo, aplankė fantastiškiausias miesto vietas ir susitiko su robotais.

Prasidėjus vasarai, vaikai, jų tėvai, savanorės susirinko į projekto pradžios renginį, kuriame stovyklos vadovas Virginijus Benašas pristatė vasaros veiklas ir knygų parodą „Pirmyn į fantastišką kelionę!“.

Birželio–liepos mėnesiais, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, didžiausios Panevėžio vaikų bibliotekos Panevėžio mieste lankytojai dalyvavo fantastiškuose užsiėmimuose fantastiškiausiose miesto vietose. Važiavo į Žaliąją girią, lankėsi „Cido“ arenoje, Šv. Petro ir Povilo bažnyčios bokšte, kino centre „Garsas“, studijoje „Foto 123“, Vilhelmo Variakojo sporto centre, „Aukštaitijos vandenyse“, KTU robotikos akademijoje, galerijoje „Pamatai“, važiavo į Etnokosmologijos muziejų ir observatoriją Molėtų rajone.

Stovyklos metu fantastiškas dėmesys buvo skiriamas vaikų kūrybinei laisvei, fantazijai ir drąsai, saviraiškai, pastabumui, dėmesio sutelkimui, kalbėjimui, taip pat skatinamas judėjimas, ugdoma ištvermė. Vaikščiodami po rekonstruojamą Panevėžį, vaikai mintyse projektavo fantastišką miesto ateitį ir truputėlį pabėgo nuo mokyklos, nes čia visi atsakymai buvo fantastiškai teisingi.

Bibliotekos vasaros stovyklos dalyviai ir jų tėveliai  gaus dovaną – plenero darbų parodą ir fantastiškos vasaros Panevėžyje fotografijų filmą.

Vaikų literatūros skyrius dėkoja savanorėms Rūtai ir Samantai, dalyvei Atėnei už žurnalistinę veiklą, lydėjusioms mamoms ir visoms stovyklos dalyvius priėmusioms įstaigoms.

Daugiau apie vasaros užimtumo stovyklą „Fantastiška vasara Panevėžyje“ skaitykite mūsų interneto svetainėje ir Facebook paskyroje: Vaikų literatūros skyrius / PAVB.

Projektą finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Dalyvių ir jų tėvelių atsiliepimai:
„Vasaros stovykla be galo patiko tiek man, tiek Gabijai. Be galo džiaugiuosi, kad mano dukra ėjo būtent į šią stovyklą. Stovyklos vadovas nerealus, bendravimas su vaikais šiltas, malonus ir labai dažnai linksmas. Aš kaip mama esu laiminga, kai laimingas mano vaikas, o ji tokia ir buvo. Gabija kasdien grįždavo kupina įspūdžių, geros nuotaikos ir su daug naujos informacijos ir žinių. Kitąmet būtinai vėl norėsime į šią stovyklą. Ačiū vadovui Virginijui ir visiems prisidėjusiems.“ Gintarė Gludkinienė, Gabijos mama

„Vaikystėje labai mėgdavau eiti į biblioteką, buvau tikra knygų graužikė. Prisirinkusi krūvą knygų, pasinerdavau į stebuklingą nuotykių pasaulį. Tad ir savo mergaites stengiausi užkrėsti ta meile, visas tris nuo pirmos klasės užrašydavau į dienos stovyklą G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Jau keli metai tuos užsiėmimus veda puikus, savo darbui atsidavęs vadovas Virginijus Benašas. Kadangi vaikai jaučia nuoširdžią meilę, tai ir atsidėkoja tuo pačiu. Kiekviena nauja stovyklos diena atnešdavo vis naujų įspūdžių ir dukrai buvo beprotiškai įdomu.“ Ann Iljina, Denisos mama

„Viskas labai patiko. Bet labiausiai, kai buvome Etnokosmologijos muziejaus miške. Ten buvo tikrų mažų meteoritų! Naktį galėjome lauke stebėti žvaigždes per teleskopą, bet mes nestebėjome, nes buvo apsiniaukę, tačiau mums uždėjo lankelius ir mes patys tapom žvaigždėmis. O kai važiavome autobusu du kartus turėjome sustoti, nes keliu bėgo maža stirna, bet mes spėjom sustoti – tai labai gerai. O autobuse su drauge užmigau.

Dar ėjom pas Andrių, jis dirba netoliese ir turi tokį droną, kur iš viršaus gali fotografuoti miestą. Kitais metais irgi dalyvausiu, nes man labai patinka, susiradau draugę Gabiją, ir buvo daug smagiau nei mokykloje, nes ilgai buvome lauke. Labai patiko minti triratį dviratį. Virgis yra geras ir šiek tiek išsiblaškęs, todėl man smagu su juo buvo.“ Beatričė Žiukaitė

 „Vasarą labai gerai tokios stovyklos, vaikai prasiblaško, jie yra užimti, daug pamato, galbūt jos galėtų trukti visą mėnesį? Tikiuosi, kad kitais metais taip pat vyks tokia stovykla,“ – sako Beatričės mama Dalia Žiukienė, kuri kelis kartus keliavo kartu su vaikais.

Informaciją parengė Vaikų literatūros skyrius.