Draugaujame ir rūpinamės jais

Draugaujame ir rūpinamės jais

Paskutinįjį karšto birželio trečiadienį edukacinės vasaros skaitymo skatinimo programos užsiėmimas viešojoje bibliotekoje vyko kiTAIP.

Jau vykusiuose užsiėmimuose dalyviai klausėsi pasakėlių, piešė gyvūnus, lankstė iš popieriaus vabzdžius. Šį trečiadienį susirinko į biblioteką pasiruošę kalbėti apie savo augintinius ir pasiklausyti specialisto pasakojimo ir patarimų, parodyti draugams savo gyvūnėlį.

Goda atėjo su katyte Puma, kuri buvo jaukiai įsitaisiusi mamos glėbyje laikomoje kuprinėje. Ji jautėsi nedrąsiai, bet susipažinusi su aplinka ir smalsiais vaikais mielai pozavo užsiropštusi šeimininkei ant pečių.

Kalytė Perla greičiau apsiprato su aplinka ir žmonėmis. Ji turi specialų pažymėjimą, kad gali bendrauti su vaikais ir gali dalyvauti kaniterapijoje. Perlai dažnai tenka bendrauti su vaikais ir su suaugusiaisiais. Ir į šį susitikimą ji atvyko su savo šeimininke Zarasų valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos veterinarijos gydytoja-inspektore Aukse Kryžiokiene.

Specialistė papasakojo ir parodė vaizdo medžiagą apie dažniausiai auginamus naminius gyvūnus, apie tai, kodėl iš senovės Egipto kilusios katės ten buvo laikomos šventomis. Apie Zarasų rajone auginamus gyvūnus ir vienintelę lietuvišką medžioklinių šunų – Lietuvos skalikų veislę. Apie Dusetų žirgyne vykdomą Lietuvos senųjų veislių žirgų išsaugojimo programą.

Pasiklausę specialistės, dalyviai pasakojo ką jie augina, kaip rūpinasi savo augintiniais. Fotografavosi su draugiškąja Perla ir Puma.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės