Bibliotekos savanorė Adelė

Bibliotekos savanorė Adelė

Šiais metais biblioteka vienus savanorius pasitinka, trečių dar laukia, kitus jau išlydi. Pusę metų savanorišką veiklą bibliotekoje pasirinko jauna mergina Adėlė Drazdauskaitė, kuri labai lengvai pritapo prie kolektyvo, aktyviai prisidėjo savo veiklomis bei idėjomis.

Savanorišką veiklą organizuojanti organizacija „Socialinis veiksmas” sausio mėnesį atlydėjo jauną merginą, uteniškę, būsimą studentę Adelę, kuri, baigusi Utenos A. Šapokos gimnaziją, nusprendė savo jėgas išbandyti savanoriškoje praktikoje ir pasirinko Utenos biblioteką. Kad biblioteką renkasi jauni žmonės, norintys įgauti naujų įgūdžių, pastebėjo ne viena biblioteka, kasmet vis daugiau sulaukianti ne tik tarptautinių, bet ir vietinių savanorių. Bibliotekoje vyksta daug įvairių veiklų: projektų, renginių, akcijų, mokymų, todėl jaunimas čia taip pat mokosi, siekia naujų žinių ir įgūdžių, dalinasi patirtimi ir savo gebėjimais. Adėlė savanoriškos praktikos metu taip aktyviai įsitraukė į bibliotekos gyvenimą, kad nei kolektyvas, nei bibliotekos skaitytojai nebevadino Adelės savanore. Ji puikiausiai dalyvavo projektuose, padėjo renginiuose, tvarkė bibliotekos fondą, parodas, aptarnavo skaitytojus: išduodavo ir grąžindavo knygas, mielai pasiūlydavo gerą knygą, kopijuodavo dokumentus, registruodavo naujus skaitytojus, puikiai orientavosi paieškos sistemoje bei knygų fonduose. Daug pagalbos iš savanorės sulaukė Europe Direct Utena ir Utenos jaunimo informacijos centras

„Savanoriavau bibliotekoje šešis mėnesius, tačiau jie neprailgo. Buvo smagu aptarnauti skaitytojus, paplepėti su draugiškais darbuotojais ir ramiai praleisti laisvą laiką padedant kitiems. Džiugu sulaukti įvairaus amžiaus skaitytojų, nuo pačių jauniausių iki vyriausių. Linkiu plėsti knygų fondą ir išlikti ne tik puikia vieta atokvėpiui, bet ir, galima sakyti, kultūriniu centru. Ačiū A. ir M. Miškinių bibliotekai už suteiktą gražią patirtį”,- džiaugėsi baigdama savo praktiką mergina. Adėlė šiais metais svajoja įstoti ir studijuoti mediciną, o kolektyvas  nuoširdžiai viliasi jos sėkme bei tikisi, kad būsima studentė dar ne kartą užbėgs knygų savo studijoms ir laisvalaikiui.

Biblioteka taip pat tikisi, kad priimdama savanorius suteikia jiems žinių, padeda įgyti naujų įgūdžių ir prisideda prie savanorių gebėjimų lavinimo ir laukia naujų „pagalbos rankų”.

Dainora Narkūnienė, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka