Vasaros knygų fiestos akimirkos

Vasaros knygų fiesta

Kviečiame pažiūrėt praūžusios Vasaros Knygų fiestos akimirkas.

Tradicinę šventę sveikinimo kalbomis atidarė bibliotekos darbuotoja poetė Elvyra Pažemeckaitė, bibliotekos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Skvereckas, miesto vicemeras Valdemaras Jakštas bei Mažųjų ir vidutinių leidyklų asociacijos prezidentė Ramutė Žandarienė.

V. Jakštas pasidžiaugė, kad „Vasaros knygų fiesta“ tampa gražia miesto tradicija ir, kad net tokiais technologijų laikais, tradicinė knyga nepraranda savo reikšmės. A. Skvereckas džiaugėsi, kad šis renginys auga ir kadais rengtas bibliotekos kiemelyje, jau ketvirtus metus iš eilės jungiasi prie šventiškų miesto penktadienių tradicijos Laisvės aikštėje. R. Žandarienė dėkojo bibliotekai už gražią draugystę ir bendradarbiavimą, trunkančius jau daugiau nei penkmetį. Ji pristatė mugėje dalyvaujančias leidyklas ir šventės lankytojus patikino, kad leidyklų stenduose jie ras įvairiausių knygų – nuo vaikiškų iki mokslinių.

Knygoms neabejingi miestiečiai suskubo vartyti knygų, mažieji susidomėjo karpiniais ir stalo žaidimais. Be knygų prekybos, edukacijų ir žaidimų, fiestos lankytojų laukė ir prasmingi susitikimai. Šventėje lankėsi rašytoja Raima Zander, aktorė ir rašytoja Gražina Baikštytė, aktorė Vaiva Mainelytė ir kiti.

Nuotraukų autorė Rūta Šulskytė.