Regiono bibliotekininkų sąskrydis 2019

Regiono bibliotekininkų sąskrydis 2019

Birželio 15–16 d. Biržuose įvyko XI-asis  Aukštaitijos bibliotekininkų kultūros ir sporto sąskrydis. Renginyje dalyvavo septynios bibliotekų komandos, tarp jų – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos komanda „Avilys“.

Šių metų sąskrydžio tema – „Ir aš mažas buvau“. Organizatorė Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka susirinkusius bibliotekininkus kvietė prisiminti vaikystę. Bibliotekų prisistatymai buvo paremti istorijomis iš vaikų knygų.

PAVB pristatė vaidinimą iš knygos „Mikė Pūkuotukas“ ir bandė sugalvoti, ką padovanoti sąskrydžio šeimininkams. Užduotyje „Kieminėjimai“ PAVB kvietė apsilankyti Triušio oloje ir paragauti „Šiobeito“ – medaus, kurį taip mėgo pasakos veikėjas Mikė Pūkuotukas. Kitos komandos ne mažiau kūrybiškai interpretavo sąskrydžio temą – netrūko šmaikščių ir spalvingų prisistatymų.

Dienos programoje dalyvius kvietė įvairios sporto užduotys, kuriose bibliotekininkai galėjo išbandyti savo jėgas ir užsiimti komandos kūrimu, taip gerindami bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, žadindami motyvaciją siekti bendro tikslo.

Po prisistatymų ir užduočių dalyviai klausėsi koncerto, turėjo galimybę sudalyvauti profesionalioje fotosesijoje su žymiu fotografu Zenonu Meškausku arba edukacinėje programoje ir pasigaminti suvenyrų.

Vakare vyko apdovanojimai. Šiemet I-ąją vietą užėmė Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešoji biblioteka. Jiems perduota sąskrydžio vėliava ir tradicinis sąskrydžio mezginys. Anykščių bibliotekos direktorius Romas Kutka maloniai pakvietė bibliotekas kitąmet atvykti į Anykščius, į čia vyksiantį sąskrydį.