Parodos „Kintanti vienatvė“ atidarymas

Parodos „Kintanti vienatvė“ atidarymas

Birželio 7 d. bibliotekos II a. ekspozicijų erdvėse atidaryta fotografo Dan Hermouet (Jungtinė Karalystė/ Prancūzija) fotografijų paroda „Kintanti vienatvė“. Parodą gausiai susirinkusiems lankytojams pristatė pats autorius.

Pasak atidarymo metu kalbėjusios parodos kuratorės Vaidos Andrijauskaitės,  ši paroda suteikia galimybę pažvelgti į kūrybinio proceso niuansus, įkvėptus kelionių po įvairiausius pasaulio kampelius. Autoriaus pristatomų fotografijų kolekcija labai įvairi – nuo estetiškų, užburiančių kraštovaizdžių iki murzinų, urbanistinių miesto vaizdų, kuriuose ribos tarp vienatvės ir vienišumo dažnai tampa labai neryškios.

Parodos autorius Dan Hermouet pabrėžė, kad tai yra pirmoji jo personalinė fotografijos paroda ir, kad jis labai džiaugiasi galėdamas ją eksponuoti Bitės bibliotekos erdvėse. D. Hermouet papasakojo, kad savo pirmąją DSLR kamerą nusipirko prieš pusantrų metų ir nuo to laiko pradėjo intensyvią fotografo kelionę. Autorius kvietė susirinkusiuosius drąsiai užduoti klausimus tiek apie eksponuojamas fotografijas, tiek ir apie jų sukūrimo istorijas.

Panevėžio fotografijos galerijos vadovas Sigitas Laurinavičius pasidžiaugė, kad Panevėžyje atsirado galimybė eksponuoti D.  Hermouet darbus, jis pasidalino savo įspūdžiais apie parodą ir palinkėjo autoriui tolesnės kūrybinės sėkmės.

Paroda „Kintanti vienatvė“ bus eksponuojama iki birželio 29 dienos.