Literatūros ir kino ketvirtadieniai

Literatūros ir kino dienos logo
Data:2019-08-29
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Tradiciškai kiekvieną vasarą biblioteka kviečia į LITERATŪROS IR KINO KETVIRTADIENIUS. Tai tęstinio projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje X“  renginių ciklas. Projektas siekia populiarinti įvairių meno sričių Valstybinės (nacionalinės ir vyriausybės) kultūros ir meno premijos laureatų kūrybą, skatinti gyventojų nacionalinės literatūros skaitymą ir domėjimąsi vertingomis lietuvių autorių knygomis.

Literatūros ir kino ketvirtadienių metu vyksta vaidybinių ir dokumentinių filmų peržiūros, diskusijos, susitikimai su režisieriais, scenarijų autoriais, aktoriais, kompozitoriais, dailininkais ir kitais filmų kūrėjais, susipažįstama su knygų ekranizacijomis.

Rugpjūčio mėnesio ketvirtadieniais 16 val. konferencijų salėje matysite:

Rugpjūčio 1 d.

Dokumentinis filmasDailininkė Dalia Kasčiūnaitė“  (rež. Juozas Matonis, Vytautas Domaševičius, 2002 m., trukmė 30 min.). Apie Lietuvos tapytoją, grafikę, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę Dalią Kasčiūnaitę.

Rugpjūčio 8 d.

Susitikimas su režisiere Agne Marcinkevičiūte. Bus rodomas filmas „Iš kur tas švytėjimas“ (rež. A. Marcinkevičiūtė,2018 m., 52 min.). Apie Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatę dailininkę Nomedą Saukienę.

Rugpjūčio 22 d. 16 val.

Dokumentinis filmas „Trispalvis“ ( režisierius, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas  Vytautas V. Landsbergis,  2013 m., trukmė 72 min.). Apie kovojusius už Lietuvos laisvę.

Rugpjūčio 29 d.

Dokumentinis filmas „Dailininkas Arvydas Šaltenis“ ( rež. Juozas Matonis, 2015 m., trukmė 30 min.). Apie dailininką tapytoją, visuomenės veikėją, 2014 m. Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatą Arvydą Šaltenį.

Projektą remia

LTK_Logotipas Panevezio-miesto-savivaldybe logo

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.