Liepos mėnesį bibliotekoje

Liepos mėnesį bibliotekoje

Liepos mėnesį kviečiame į išskirtinius renginius – Stasio Povilaičio fotografijų parodos „Stasys apie STASĮ“, skirtos menininko Stasio Eidrigevičiaus 70 metų sukakčiai, atidarymą, į susitikimą su režisieriumi Juozu Javaičiu ir į visą mėnesį vyksiančią jo filmų retrospektyvą LITERATŪROS IR KINO KETVIRTADIENIŲ metu. Prisiminsime didį poetą Paulių Širvį, jo poeziją ir eiles, virtusias dainomis. Lankykitės parodose, dalyvaukite ekskursijose ir edukacijose, bendraukite klubuose.

RENGINIAI

Liepos 2 d. (antradienį) 17 val. II a. ekspozicijų erdvėse – Stasio Povilaičio (Panevėžys) fotografijų parodos „Stasys apie STASĮ“, skirtos menininko Stasio Eidrigevičiaus 70 metų sukakčiai, atidarymas.

Liepos 4 d. (ketvirtadienį) 17 val. konferencijų  salėje – Česlovo Stonio literatūrinė-muzikinė kompozicija „Amžinai, amžinai neramus. Paulius Širvys – eilėse, dainose, prisiminimuose“.

Liepos 9 d. (antradienį) 10 val. kavinukėjeSenjorų klubas.

Liepos 16 d. (antradienį) 11–13 val. ir 17.30–19 val. konferencijų salėje – Mamų klubas.

LITERATŪROS IR KINO KETVIRTADIENIAI. VALSTYBĖS KULTŪROS IR MENO PREMIJŲ LAUREATŲ KŪRYBOS SKLAIDOS PROJEKTAS

Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureato režisieriaus Juozo Javaičio dokumentinių filmų ciklas:

Liepos 4 d. 16 val. konferencijų salėje – dokumentinis filmas „Liūdesėliai… Dailininkas Stasys Eidrigevičius“/ trukmė 25 min. Apie dailininką, 2001 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos  laureatą Stasį Eidrigevičių.

Liepos 11 d. 16 val. konferencijų salėje – dokumentinis filmas „Jonas Jurašas: nebaigti klavyrai“/ trukmė 30 min. Apie teatro režisierių Joną Jurašą.

Liepos 18 d. 16 val. konferencijų salėje – dokumentinis filmas „A. Aleksandravičius: norėčiau jus pasivogti į negatyvinę plokštumą“/ trukmė 30 min. Apie fotomenininką, 2003 m. Vyriausybės kultūros ir meno ir 2011 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatą Algimantą Aleksandravičių.

Liepos 25 d. 16 val. konferencijų salėje – dokumentinis filmas „Tolima šalis“/ trukmė 30 min. ir „Nuo teatro iki paukščio… G. Varnas“/ trukmė 40 min. Apie režisierių, 2005 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos  laureatą Gintarą Varną. SUSITIKIMAS SU VYRIAUSYBĖS KULTŪROS IR MENO PREMIJOS LAUREATU REŽISIERIUMI JUOZU JAVAIČIU.

PARODOS

II a. erdvėseStasio Povilaičio (Panevėžys) fotografijų paroda „Stasys apie STASĮ“, skirta menininko Stasio Eidrigevičiaus 70 metų sukakčiai.

I aukšto ekspozicinėse erdvėse – paroda „Tiesa tik toji: universalus Vaižgantas kaip Viešpaties diena“, skirta Vaižganto metams.

I aukšto ekspozicijų stenduose – paroda „Lietuva ir pasaulis lietuvių išeivių laiškuose Juozui Miltiniui“.

Menų skaityklos mini galerijoje EKSPERIMENTAS – Panevėžio dailės mokyklos pagrindinio ugdymo kurso mokinių  tapybos darbų paroda. Mokytojas Darius Misiūnas.

Didžiojoje skaitykloje –  leidinių parodos: „Veidu į Lietuvą: egzilio patirtys ir tapatybė“, „Knygoje telpa visas pasaulis“.

Didžiojoje skaitykloje II – leidinių parodaPaslapčių žemė – Žemaitija“.

EDUKACIJOS, EKSKURSIJOS

Įdomios ir prasmingos edukacijos, ekskursijos centriniuose bibliotekos rūmuose įvairaus amžiaus lankytojams.  Į edukacijas registruotis tel. 8 675 55 019, 8 604 07 868, į ekskursijas – (8 45) 50 20 39

JUOZO MILTINIO PALIKIMO STUDIJŲ CENTRE (Algirdo g. 54–19)

Bronės Mingilaitės-Uogintienės tapybos darbų paroda. Edukacijos „Režisieriaus Juozo Miltinio autentiškoje aplinkoje”, „Su teatro legenda į XXI amžių”. Ekskursija „Teatro ženklai Panevėžio mieste“ (penktadieniais). Grupės kviečiamos registruotis  tel. (8 45) 43 69 89, mob. tel. 8 616 19 168.

ATVIROJE  JAUNIMO ERDVĖJE (Respublikos g. 26–4)

Liepos 2, 16 d. 15 val. – Stalo žaidimų popietės. 

 Liepos 3, 10, 17 d. 16 val. – darbo rinkos užsiėmimai jaunimui „Mano pirmas susitikimas su darbdaviu: nuo ko pradėti“. Veda Jaunimo darbo centro specialistė Vilanda Gustaitė.

Liepos 15 d. 15 val. – Jaunimo knygų klubas. 

VAIKŲ LITERATŪROS SKYRIUJE (Aukštaičių g. 4) 

Spaudinių paroda „Panevėžio krašto rašytojai“ (iš ciklo „Pasaulio lietuvių rašytojai vaikams“).

Pradinės mokyklos mokinių kūrybinių darbų paroda „Laimės paukštukai“. Mokytoja Vida Judokienė.

Kazimiero Paltaroko gimnazijos jungtinė mokinių darbų paroda „Džiaugsmingi atradimai“. Mokytojos  Roma Ambrazevičienė, Aida Bijanskienė.