Dailės studijos IN tapybos darbų parodos atidarymas

Parodos atidarymo akimirka. Karolina Masiulytė-Paliulienė

Bibliotekoje buvo atidaryta dailės studijos IN tapybos darbų paroda. Joje savo darbus pristatė 40 šios studijos dalyvių. Atidarymo metu bibliotekos kultūrinių renginių koordinatorė Vida Mikelevičiūtė pasidžiaugė, kad studijos darbai jau trečią kartą eksponuojami bibliotekos erdvėse ir, kad į atidarymą susirinko tokia didžiulė minia meno gerbėjų.

Studijos vadovė dailininkė Irina Nosova trumpai papasakojo apie studiją ir prisiminė Panevėžyje vykusio „Kultūros forumo“ metu išsakytą žurnalisto, politikos apžvalgininko Donato Puslio mintį, kad pasaulio centras yra ten, kur esi tu, nuo tavęs viskas prasideda. Anot jos, panevėžiečiai džiaugiasi ne tik kraštiečių profesionalų menininkų parodomis, bet ir galimybe apžiūrėti talentingų tapytojų mėgėjų darbus. I. Nosova užsiminė apie tarpukariu Panevėžyje veikusią Meno mylėtojų draugiją, ragino  ir dabar burtis ir kurti kažką panašaus.

Karolina Masiulytė-Paliulienė, kurios  senelio įkurto J. Masiulio knygyno patalpose vyksta studijos užsiėmimai, pasveikino parodos dalyves. Ji atskleidė, kad ją džiugina grįžtant namo, iš studijos juntamas dažų ir terpentino kvapas.

Po atidarymo kalbų, susirinkusieji skubėjo apžiūrėti paveikslų, kuriuos pristatė pačios autorės ir studijos vadovė I. Nosova. Bibliotekos darbuotoja  poetė Elvyra Pažemeckaitė, įkvėpta  vieno iš paveikslų, parašė ir perskaitė savo sukurtą eilėraštį.

Paroda, veikiančia Atrijaus terasoje, konferencijų salėje, kavinėje ir I a. ekspozicijų erdvėse, bus galima grožėtis iki birželio 27 d.