Nauja savanorė Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Skubame pranešti džiugią žinią, kad Zarasų viešojoje bibliotekoje savanoriauti pradėjo 25-rių metų savanorė Iryna Zhukova iš Ukrainos, Donecko miesto.

Iryna pagal profesiją yra anglų-vokiečių kalbų mokytoja, įgijusi Mariupolo universitete filologijos magistro laipsnį. Ją žavi darbas su vaikais. Jos nuomone, mokytojo profesija yra susijusi su žinių, išminties, patirties perdavimu ir dalinimusi.

Laisvalaikiu Iryna mėgsta piešti, eiti pasivaikščioti, važinėtis dviračiu, riedlente, klausytis muzikos. Muzika padeda atsipalaiduoti ir pamiršti viską aplinkui. Savanorė dalyvauja programoje „Au-pair in Deutschland“ ir tobulina vokiečių kalbos žinias. Didžiąją laiko dalį mergina skiria skaitymui. Knyga yra vienas didžiausių žmonijos išradimų. Merginos nuomone, knygos moko gyventi ir lavintis.

Anot Irynos, savanoriavimas – altruistinė veikla, žinių ir asmeninės patirties atidavimas dirbant visuomenei naudingą darbą. Tai puikus būdas geriau pažinti ir suprasti žmones. Noras dirbti su vaikais, meilė knygai lėmė pasirinkimą savanoriauti bibliotekoje. Iryna sako, kad Zarasų viešoji biblioteka moderni ir patogi. Yra begalė skirtingų galimybių praleisti laisvalaikį bibliotekoje – renginiai, koncertai, informacinės technologijos… Tai puiki vieta sutikti naujus ir įdomius žmones. Zarasai patraukė savo grožiu, ramybe ir jaukumu.

Kaip sako patarlė – žmogus ne vien duona gyvas. Iryna tiki, kad savanoriaudama praplės savo akiratį, pagilins žinias ir prisidės, kad pasaulis taptų geresnis.

Inesa DUMBRAVIENĖ, Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene