Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus ir Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka dar ryškiau bendradarbiaus

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė Nideta Jarockienė ir Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pasirašė Kultūrinio bendradarbiavimo sutartį.

Ignalinoje kultūros institucijų vadovės aptarė jau kelerius metus vykstančius bendrus muziejaus ir bibliotekos, jos filialų Dūkšte ir Grybėnų kaime renginius. Tarp pasirašytos sutarties nuostatų – kasmet gegužį Grybėnuose, kur gimė ir kur palaidotas pasaulinį pripažinimą pelnęs, ryškiausius spektaklius ne Lietuvoje sukūręs teatro novatorius Giedrius Mackevičiaus (1945–2008), pasitelkus teatralus ir vietos žmones, organizuoti renginius, skirtus iškilaus kraštiečio gyvenimui ir kūrybai atminti. Gegužės 16 d. Dūkšte ir Grybėnuose pristatyta nauja muziejaus knyga „Giedrius Mackevičius (1945–2008) ir jo Teatras“, pasidalyta prisiminimais. Renginiai įprasmino 2019-uosius, paskelbtus Pasaulio lietuvių metais; atsiliepė į Lietuvos kultūros politikos strategiją „Kultūra 2030“, stiprinant dėmesį regionams siekiant juose skatinti profesionalųjį meną, ugdyti visuomenės kūrybiškumą, plėtoti kūrybinį bendradarbiavimą.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija