Bibliotekos klubai pradeda naują sezoną

bibliotekos klubai foto

Pasibaigus vasaros atostogoms, bibliotekoje veikiantys klubai vėl kvies burtis į smagias draugijas ir prasmingai leisti laisvalaikį.

Bitės knygų klubas

Prieš dvejus metus įsikūręs Bitės knygų klubas vienija bendraminčius, kurie mėgsta skaityti ir nori pasidalinti potyriais ir įžvalgomis apie perskaitytas knygas. Susitikimų metu aptariamos pripažintos, kritikų įvertintos knygos, kurias išsirenka patys Knygų klubo nariai. Klubo susitikimus veda energingoji dėstytoja Jūratė Baltušnikienė. Pasak jos, šis klubas skatina skaityti lėtai, atidžiai, ne „ryti“ knygas, o išgyventi jas. „Klubas ugdo ir narių literatūrinį skonį bei diskusijų kultūrą“ – priduria ji.

Jeigu knygų klubai jums skamba nuobodokai, galime užtikrinti, kad šiame klube veiksmo netrūksta. Be diskusijų ir literatūrinių protmūšių klube vyksta susitikimai su įdomiais žmonėmis. Klubo nariai lankosi edukacinėse programose, vyksta į literatūrines ekskursijas, eina į kino teatrą žiūrėti perskaitytų knygų ekranizacijas.

Klubas renkasi kiekvieno mėnesio antrą antradienį 17. 15 val. Menų skaitykloje. Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu klubai@pavb.lt

Jaunimo knygų klubas

Jaunimo knygų klubas vienija mėgstančius skaityti ir iš naujo atrandančius literatūrą. Tai saviraiškos erdvė, kurioje galite drąsiai išsakyti savo idėjas ir inicijuoti įvairias veiklas. Klubo susitikimų metu dalyviai skaito jaunimo pamėgtas knygas, ekranizacijas, žaidžia literatūrinius žaidimus ir nuolat ieško kuo įdomesnės veiklos.

Klubo veiklų organizatoriai „Atvira jaunimo erdvė bibliotekoje“ stengiasi užtikrinti, kad klubas įtrauktų net tuos, kurie iki šiol bodėjosi skaitymu.

Klubas renkasi paskutinį mėnesio pirmadienį 17 val. Bibliotekos atviroje jaunimo erdvėje (Respublikos g. 26 – 4). Artimiausias susitikimas vyks rugpjūčio 26 d.
Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu malvina.zimbliene@pavb.lt

Pašnekesių klubas LET’S TALK

LET’S TALK – tai erdvė, kurioje anglų kalba virsta gyvu instrumentu bendrauti. Užsiėmimai skirti visiems, kurie nepaisant begalės pastangų – kursų, vadovėlių ir gramatikos lentelių – vis dar nedrįsta užkalbinti užsieniečio gatvėje. Kurie myli anglų kalbą ir nori, kad ji „neapdulkėtų“ nevartojama. Kurie siekia įtvirtinti tai, ką išmoko kalbos kursuose. Aktualios temos diskusijoms, žaidimai, kūrybinės užduotys įtraukia, kviečia improvizuoti ir augina pasitikėjimą savimi. Šių susibūrimų metu ne vien patobulinsite anglų kalbos įgūdžius, bet kartu turiningai praleisite vakarą. Kiekvienas susitikimas – tai naujas nuotykis, nauja tema, naujas iššūkis.

Klubas renkasi kiekvieną trečiadienį 17.15 val. bibliotekos Menų skaitykloje.
Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Mamų klubas

Susitikimus organizuoja Panevėžio mamų bendruomenė „Mamos varom kavos“. Mamos renkasi su vaikučiais, tarpusavyje dalijasi motinystės patirtimi, vyksta įdomūs susitikimai ir paskaitos.

Klubas renkasi kas antrą pirmadienį 11 val. bibliotekos Konferencijų salėje. Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu sarune.leikiene@pavb.lt arba Facebook paskyroje Panevėžio mamų bendruomenė.

Senjorų klubas

Idėją organizuoti senjorų laisvalaikio pomėgių klubą, kur patys dalyviai taptų ir savanoriais, bibliotekos darbuotojos parsivežė iš Kelno bibliotekos Vokietijoje. Dažnai į pensiją išėjęs žmogus tarsi praranda socialinį identitetą, pasijunta nebereikalingas, o juk galėtų būti atvirkščiai. Daugybė metų darbo ir gyvenimiškos patirties yra tikras lobynas, kuriuo verta dalintis.

Tikimasi, kad laikui bėgant vis daugiau senjorų įsitrauks į klubo veiklą ir paįvairins ją savo unikaliais talentais, įvaldytais hobiais. Susitikimų temos ir veiklos priklauso tik nuo savanorių fantazijos. Galima rengti kūrybines dirbtuves, muzikines valandėles, paskaitas, diskusijas, protmūšius, poezijos skaitymus – svarbiausia susitikti ir dalintis.

Klubas renkasi kiekvieno mėnesio antrą antradienį 10 val. bibliotekos kavinėje. Artimiausias susitikimas vyks rugsėjo 10 d.
Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu ieva.spietiniene@pavb.lt

O jeigu jūs turite įdomių pomėgių ar netikėtų idėjų, nelaikykite jų stalčiuje. Susisiekite su mumis ir gal tai taps dar vienu šauniu klubu!

Jūsų idėjų ir pasiūlymų laukiame el. paštu klubai@pavb.lt