Biblioteka vasarą pasitinka su nauja savanore

Nauji veidai bibliotekoje. Jau ketvirtą kartą, bendradarbiaudama su Jaunimo savanoriškos veiklos centru „Deineta”, Utenos biblioteka sulaukia savanorių iš užsienio. Devynių mėnesių savanorystei atvyko jauna mergina iš Sankt Peterburgo Marija Shirkina.

Marijai 22 metai, ji yra baigusi dvi kolegijas. Vienoje iš jų mokėsi vietos liaudies menų, studijavo meno istoriją, akademinį piešimą ir tapybą, taip pat mokėsi kūrybiškumo, planavimo, susirado bendraminčių. Tačiau, kaip  ji sako, nebuvo tai, apie ką svajojo. Marija dar pasirinko studijas Sankt Peterburgo mados ir dizaino kolegijoje. Kad Marija meniška ir išskirtinė savo stiliumi ir siela pastebėjome, kai ją pasitikome.

„Mano manija yra fotografija, dažniausiai koncertinė fotografija, taip pat mėgstu fotografuoti portretus ir kraštovaizdžius”- su plačia šypsena dar prisistato Marija. Mergina labai mėgsta keliauti, yra aplankiusi Švediją, Suomiją, Estiją, Latviją, Slovakiją, Čekiją, Graikiją,  Austriją, Kiprą, o dabar džiaugiasi, jog atvyko į Lietuvą. Jai patinka miestas, besišypsantys žmonės, moderni biblioteka.

Paklausta, kodėl pasirinko savanorystę, Marija sako: „dėl tų pačių priežasčių, kaip ir daugelis žmonių: noriu išmokti naujų dalykų apie pasaulį ir save, palikti savo komforto zoną, būti naudinga ir, žinoma, pamatyti naują šalį, kurioje niekada nebuvau”.

Projektą remia Europos solidarumo korpusas, kuris skirtas jauniems žmonėms ir juo siekiama ugdyti jų pilietiškumą, solidarumo jausmą, skatinti kitų kultūrų pažinimą, stiprinti tarpusavio supratimą ir toleranciją. Savanorė, prisidėdama prie bibliotekos veiklos, praturtins jau turimus užsiėmimus individualiomis iniciatyvomis, idėjomis, veiklomis. Savanorius iš užsienio šalių sutiksite Klaipėdos savivaldybės, Šiaulių miesto savivaldybės, Zarasų, Plungės, Utenos, Ignalinos viešosiose bibliotekose.

Parengė Dainora Narkūnienė, Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos informacija

Nauji veidai bibliotekoje