Biblioteka sužydės tulpėmis

Tulpių paroda
Pradžia:2019-05-16 14:00
Pabaiga:2019-05-18 19:00
Vieta:Atrijaus terasa
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Tradiciškai kiekvieną pavasarį bibliotekoje rengiama tulpių paroda. Spalvomis ir formomis žavinčius žiedus Panevėžyje jau šeštą kartą eksponuos tulpių kolekcininkas JANIS SALENSAS iš Latvijos.

Gėlių ir grožio mylėtojus džiuginanti šventė visada sukviečia daug lankytojų. Čia atskleidžiama tulpių įvairovė, o parodos atidarymo  metu galima gauti daug naudingų patarimų. Paprastai eksponuojama per 100 tulpių rūšių, tarp jų – daug retų.

Janis Salensas savo kolekciją kaupia daugiausia iš Latvijos ir Olandijos selekcininkų. Pats naujų rūšių neišradinėja. Retesnių tulpių jis ieško internete, gauna iš savo bičiulių užsienyje.

Tulpių parodų J. Salensas yra surengęs Latvijoje ir Lietuvoje. Pavasario žiedų ekspozicijos džiugindavo kelto, kursuojančio iš Latvijos į Švediją, keleivius.

Paroda veiks iki gegužės 18 dienos. Šią dieną tulpėmis lankytojai galės gėrėtis iki pat 24 valandos, Muziejaus nakties metu.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.