Rimos Palijanskaitės knygos apie Vydūną pristatymas

Vydūnas
Data:2019-04-05
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 5 d. (penktadienį) 16 val. bibliotekos konferencijų salėje kviečiame į Rimos Palijanskaitės knygos „Vydūnas. Regėjimas, darbai, atradimai“ pristatymą. Knyga skirta vienam iškiliausių mąstytojų, humanistų ir kultūros veikėjų Lietuvos istorijoje – Vilhelmui Storostai-Vydūnui.

Knygos autorė Rima Palijanskaitė apžvelgia visą mąstytojo gyvenimo kelią, jo veiklą ir kūrybą. Vydūnas – išskirtinis žmogus lietuvių kultūroje. Jo filosofijos ir dramaturgijos, netgi pačios asmenybės vertinimas pasižymi spalvingumu ir prieštaringumu.

Mąstytojo kūrybą tarpukario Lietuvoje lydėjęs nesuprantamumo šešėlis nesumažino šios chrarizmatiškos asmenybės žavesio, bet retino jo kūrybos skaitytojų gretas, mažino rašytojo knygų populiarumą. Išskirtinio dėmesio, įvertinimo ir pagarbos Vydūnas sulaukė iš lietuvių rašytojų bei kultūros veikėjų išeivijoje, gyvendamas Detmolde (Vokietijoje).

Kad pats skaitytojas galėtų pajausti Vydūno žodį, jo dvasią, knygoje pateikiama daug paties mąstytojo tekstų – filosofinių veikalų, straipsnių, literatūrinės kūrybos fragmentų. Prie Vydūno gyvenimo ir jo potyrių padeda prisiliesti knygoje publikuojamos ištraukos iš jo atsiminimų, apmąstymų ir laiškų.

Knyga gausiai iliustruota. Pristatant kūrybinį rašytojo palikimą, publikuojamos Vydūno knygų bei jo leistų žurnalų viršelių nuotraukos (leidinio spauda spalvota).

Pažinkite itin jautrų, savikritišką ir reiklų, bet visada ištikimą sau ir savo idealams žmogų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.