Pianistės Julijos Bagdonavičiūtės koncertas

Pianistės Juljios Bagdonavičiūtės koncertas
Data:2019-04-16
Laikas:17:15
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į išskirtinį fortepijoninės muzikos koncertą. Tarptautinių konkursų laureatė, Lietuvoje bei užsienyje daug koncertuojanti pianistė Julija Bagdonavičiūtė pristatys charakteringuosius muzikinius „Portretus”. 

Tai programa, pasakojanti keturių skirtingų laikmečių istorijas, kurių veikėjai yra asmenybės, klausytojui atpažįstamos iš pirmųjų jų muzikos garsų. Keturios visiškai skirtingos muzikinės asmenybės vienoje programoje – filosofiškasis J. S. Bachas, maištingasis L. van Beethovenas, dainingasis F. Šubertas bei liaudiškasis B. Bartókas.

Julija Bagdonavičiūtė koncertavo Lietuvos, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos ir Suomijos klausytojams. Tarptautinių konkursų Lietuvoje, Prancūzijoje, Italijoje laureatė šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Aleksandros Žvirblytės klasėje. 2017–2018 metais studijavo Veimaro Franz Liszt aukštojoje muzikos mokykloje Vokietijoje, prof. Balázs Szokolay klasėje.

Julija aktyviai koncertuoja kaip solistė ir kamerinių ansamblių sudėtyse – 2018 metais drauge su savo trio laimėjo I vietą XVIII tarptautiniame Lietuvos kompozitorių kamerinės muzikos atlikimo konkurse. 2017 metais jai buvo suteikta vardinė stipendija dalyvauti tarptautinėje pianistų žiemos akademijoje „Feuerwerk“ Vokietijoje, į kurią kasmet atrenkama 11 pianistų iš viso pasaulio. Meistriškumą Julija tobulino pas pianistus A. Delle Vigne, E. Indjic, A. Ivanov, D. Yoffe, G. Januševičius, K. Kenner, V. Nosina, V. Vitaitė ir A. Žlabys.

Leiskitės į muzikinę kelionę laiku!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.