Paroda „Kitoks vaikas“

Paroda „Kitoks vaikas“
Pradžia:2019-04-02 8:30
Pabaiga:2019-04-30 19:30
Vieta:I a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka pristato leidinių parodą, skirtą Pasaulinei autizmo supratimo dienai paminėti „Kitoks vaikas“.

Autizmas vadinamas augančia globalia epidemija, tai labiausiai plintantis rimtas raidos sutrikimas pasaulyje – autizmas nustatomas daugiau vaikų, nei diabetas, vėžys ir AIDS kartu sudėjus.

Kiekvienais metais autizmo diagnozių nustatoma vis daugiau, šis sutrikimas maždaug 4 kartus dažniau nustatomas berniukams, nei mergaitėms, tačiau jis nepriklauso nuo rasės, kultūros, šalies išsivystymo lygio.

Išsivysčiusiose šalyse dažniausiai autizmo spektro sutrikimai diagnozuojami vaikams tarp 2 ir 4 metų amžiaus. Ankstyva diagnostika galima jau 18 mėn. amžiaus vaikui, o pirmieji požymiai gali būti matomi jau 6 mėnesių kūdikiui.

Leidinių parodoje rasite naują aktualią literatūrą apie autizmo sutrikimų turinčių asmenų aplinkos suvokimo, komunikavimo, mokymosi ir mokymo ypatumus.

Parodą rasite bibliotekos Išdavimo tarnyboje (I a.) iki balandžio 30 d.

Kviečiame skaityti!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.