Kviečiame mokytis individualiai

Individualūs mokymai

Kompiuterinio raštingumo mokymai parodė, kad žmonės geriausiai žinias įsisavina mokydamiesi individualiai. Todėl bibliotekoje rengiame individualius mokymus, į kuriuos galima registruotis nuo š. m. gegužės 7 d., šiomis temomis:

Elektroninis paštas GMAIL

Elektroninio pašto kūrimas, laiškų siuntimas ir gavimas, atsakymo rašymas, laiško persiuntimas, laiškų priedai.

Internetas: interneto telefonija „SKYPE“

Skype paskyros kūrimas, programos paleidimas ir prisijungimas prie paskyros, naujų kontaktų paieška, žinutės, failų siuntimas ir priėmimas, skambinimas su vaizdu.

Radijas ir televizija internete

Išsirinkę mėgstamą radijo stotį, jos tiesioginių transliacijų galėsite klausytis internetu.
Nespėjote pažiūrėti žinių, pokalbių laidos per televiziją? Nenusiminkite, šias laidas galite pasižiūrėti internetu, iš LRT, LNK,TV3 archyvo – mediatekos.

Paslaugos internete: pirk pigiau internetu

Ieškote prekių ir paslaugų? Neverta bėgioti po parduotuves, kai internete galime rasti ne tik įvairių prekių katalogus ir kainas, bet ir tų pačių kainų palyginimo įvairiose parduotuvėse svetaines. Nustebsite, kad to paties daikto kainos gali skirtis trečdaliu ar net daugiau.

Pažintis su planšetiniu kompiuteriu

Mokymų metu mokysitės naudotis planšetiniu kompiuteriu su Android operacine sistema, susipažinsite su informacijos paieškos galimybėmis, suprasite, kas yra mobiliosios programėlės, kaip jas atsisiųsti ir jomis naudotis, išmoksite prisijungti prie bevielio interneto ir saugiai jame naršyti.

Apie sveikatą internetu

Išmoksite užsiregistruoti internetu pas gydytoją, internete užduoti klausimą gydytojui, atlikti vaistų paiešką, rasti informacijos apie sveikatos paslaugas, pacientų teises ir valstybės teikiamas garantijas.

Dalyviai turi turėti kompiuterinio raštingumo pagrindus.

Mokymai vyks gegužės 15–31 dienomis.

Registruokitės bibliotekoje (Respublikos g. 14), registracijos tarnyboje (I a).

Jei kyla klausimų, kreipkitės į vyresn. bibliotekininkę Jolantą Gorskienę el. paštu jolanta.gorskiene@pavb.lt, tel. 8 616 19 013