Bibliotekos meno leidinių fondą papildė vertinga dovana

Paroda

Advokatų kontora „Ellex Valiunas“ padovanojo Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai jau 10-ąjį  savo meno kolekcijos leidinį „Res publika“.

Bibliotekos skaitytojai turi galimybę susipažinti su įspūdinga kolekcija, kurią sudaro jau anksčiau bibliotekai dovanoti šios advokatų kontoros solidūs leidiniai – du senosios kartografijos leidiniai (2009 ir 2011), du albumai „Peizažo erdvė“ (2010 ir 2013), albumas „Ne vien grožis“ (2012), skirtas  moters atvaizdui mene, du Vilniaus miesto vaizdams skirti albumai „Vilnius. Topophilia“ (2014 ir 2015), albumas „Ne vien dangus“ (2016), supažindinęs mūsų skaitytojus su Lietuvos bažnytine ir liaudies daile. Pernai „Ellex Valiunas“ bibliotekai padovanojo albumą „Pozuojantys daiktai“, skirtą natiurmorto žanro raidai Lietuvos dailėje.

Naujame albume „Res publika“ pristatomi XIX a. Lietuvos dailės korifėjų Pranciškaus Smuglevičiaus, Ferdinando Ruščico, Juozapo Peškos, Alberto Žameto, Mykolo Elvyro Andriolio ir kt. darbai. Per meno prizmę skaitytojai supažindinami su XIX a. Lietuvos istorija. Leidinys apžvelgia pagrindinius XIX a. Lietuvos dailės bruožus, o tiksliau – kūrėjus dominusias temas, jų kūrybos tikslus ir rezultatus. Tai ano meto dailininkų įamžintas įtaigus pasakojimas apie idealizuotą Abiejų Tautų Respublikos istorinę didybę, neleidžiantis šiandien mums pamiršti savo krašto istorijos.

Iki gegužės 31 d. leidiniai bus eksponuojami Didžiojoje skaitykloje (Respublikos g. 14, II a.). Vėliau juos rasite Menų skaitykloje.

Džiaugiamės ypatinga dovana ir kviečiame lankytojus domėtis!