Preparacija

Preparacija

Lapkričio 15 d. (ketvirtadienį) 17.15 val. bibliotekos II a. ekspozicijų erdvės užsipildys gaivališka kūryba. Iš Panevėžio kilęs, Vilniaus Dailės Akademijos Tapybos programos magistro studentas Dominykas Sidorovas kviečia kartu ieškoti priešnuodžio prieš kasdienos nuobodulį.

Pats dailininkas apie savo kūrybą kalba taip:
„Turėdamas vaizdinį ar net neretu atveju ir materialų daiktą aš jį, formos prasme, dekonstruoju, deformuoju, vizualiai „apvalau“ iki tarsi ženkliškai išreikštos esencijos. Tokiu metodu atsiskleidžia to motyvo dviprasmybės ir susikuria dar daugiau reikšmių ir vaizdinių.

Taip aš tą kasdienišką vaizdinį pakeliu į visai kitą lygmenį. Paprastame daikte ar reiškinyje įžvelgiu labiau poetines ar net dvasingesnes prasmes. Man stebint atsiskleidžia daiktų daugiaprasmiškumas. Toje nuobodžios kasdienybės dviprasmybėje ieškau tikrumo.“

„Mano kūryba tai artimosios aplinkos preparavimas*.“ – teigia jaunasis menininkas, kuriam ši paroda bus pirmoji solo ekspozicija. Dominykas yra dalyvavęs grupinėse parodose ne tik Lietuvoje („Nežinomasis“, Panevėžio Dailės Galerija, „Plenerjumas” , Panemunės pilies bokštas, „WUNDERKAMERAden”, Galerija „Meno parkas”, Kaunas, „Kur vinukai?“, Panemunės pilis), bet ir užsienyje („Compression” , HKU TUUB galerija, Utrecht, Nyderlandai, meno mugė – Vienna Contemporary Art Fair, Viena, Austrija ). 2015 Tapybos katedra jo talentą įvertino suteikdama Justino Vienožinskio vardo premiją.

* Preparacija – (lot. praeparatio – paruošimas): parengimas ko nors naudoti, apdorojimas technologinėmis priemonėmis.

Paroda veiks iki gruodžio 5 d.

Ateikite ir pamatykite kasdienybę kitaip!