EUROPĄ ir pažino, ir paragavo

EUROPĄ ir pažino, ir paragavo
Data:2019-01-21
Laikas:16:20
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Įspūdingai ir smagiai EUROPOS DIENĄ paminėjo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, surengusi gausybę renginių, kuriuos vainikavo PASIVAIKŠČIOJIMAI PO ŠIMTMETĮ MININČIAS EUROPOS ŠALIS.

Prie šventiškai papuoštos bibliotekos tą dieną įsikūrusioje kavinėje GYVAta lankytojai ne tik skanavo skambiai pavadintus eliksyrus, bet ir susipažino su Europos Sąjungos leidiniais. Savo žinias apie Šimtmetį mininčias Europos šalis visi galėjo pasitikrinti spręsdami interaktyvius testus, o susitikimas su keliautoju, visą pasaulį išmaišiusiu Rimvydu Širvinsku-Makaliumi dovanojo gerų emocijų ir naudingų patarimų, kaip prasmingai ir įdomiai galima praleisti atostogas Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse.

EUROPOS DIENĄ bibliotekoje apsilankė garbingų svečių iš Europos Sąjungos institucijų. „Šie metai yra Europos kultūros paveldo metai, kai mes visuose miestuose ir miesteliuose bandome iš naujo pažvelgti į savo paveldą ir pamatyti, kokie esame turtingi, kiek daug vertingų paveldo objektų turime“, – sveikindamas susirinkusius kalbėjo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, pasidžiaugęs, kad bibliotekoje visą savaitę šurmuliavo renginiai, skirti įvairaus amžiaus ir pomėgių lankytojams.

Po šimtmetį švenčiančias šalis bibliotekoje buvo keliaujama ne tik virtualiai, klausantis pasakojimų bei diskutuojant, bet ir išbandant šalių virtuvių skonius. Gurmaniškų užkandžių paruošė pokylių namai „Vasaris“, o bibliotekos darbuotojai supažindino su tradiciniais kaimyninių šalių patiekalais bei parengė lietuviškų valgių knygų parodą.

Bibliotekos renginiai įsiliejo į Europos Dienos šventę Panevėžyje, kurios kulminacija – unikali muzikinė kompozicija EUROPA VIENU RITMU su 100 būgnininkų orkestru, 28 Europos Sąjungos sostinių atlikėjais ir grupe SKAMP, sukvietusią į Laisvės aikštę minią panevėžiečių ir miesto svečių.

Virginijos Januševičienės tekstas
Arnualdo Dalindos nuotr.